Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Ranta değil, Emekliye bütçe”

Disk Emekli Sen Çanakkale Şubesi dün Çanakkale Sosyal Güvenlik Kurumu’nun önünde basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını sloganı, “Savaşa ve ranta değil, emekliye bütçe” oldu.

Disk Emekli Sen Çanakkale Şubesi dün öğle saatlerinde Kepez SGK önünde basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasının ana konusu emekli bütçesi oldu. Emekli Sen’in sloganı “Savaşa ve ranta değil, emekliye bütçe” olarak belirlendi.

GELİR DAĞILIMINDA HİÇBİR ZAMAN ADALET SAĞLANMADI”

Emekli Sen’in basın açıklamasında, “Ne yazık ki, 15 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı da dahil, bu ülkede hiçbir zaman gelir dağılımında adaletin sağlandığı, içinde emeklilerinde bulunduğu emekçilere, insanca bir yaşam sürdürmelerine yetecek ücretin verildiği, vergi toplamada adaletin gözetildiği temel kamu hizmetlerinin ücretsiz sunulduğu bir bütçe yapılmadı.”

HÜKÜMETİN ELİ VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKMAYACAK”

“Bütçenin en önemli gelir kaynağı verginin yüzde 65’i dolaylı, tüketim üzerinden alınıyor. KDV, ÖTV, özel iletişim vergisi, harçlar, gibi bütçe gelirlerinin tamamı vatandaşın cebinden toplanıyor. Anlayacağınız, bundan önceki yıllarda olduğu gibi, 2018 yılında da hükümetin eli vatandaşın cebinden çıkmayacak. Hatta artarak sürecek. Gelir vergisinin de önemli bir bölümünün de ücreti emekçilerden toplanacağı düşünülürse, hükümeti vergi yükünü emekçilerin sırtına yıkma alışkanlığına devam ettiği görülmektedir.”

VERGİLERİN ARTMA NEDENİ YANLIŞ POLİTİKALAR”

“Bundan bir ay önce hükümet, 2018 yılı için yüzde 40’lara varan vergi artış oranları açıklamış gelen tepkiler karşısında artış nedeni olarak güvenlik harcamalarını göstermişti. Bu kısmen tepkileri bastırmaya yönelik bir gerekçe gibi görünse de, asıl nedenin, hükümetin yanlış iç ve dış politikaları olduğu görülmektedir. Buradan hareketle 2018 yılında savunma ve güvenlik harcamalarında meydana gelen belirgin artış, savaş ve baskıcı, otoriter yönetim politikalarının süreceğini kanıtlamaktadır.”

EMEKLİNİN KAYBI KARŞILANMALIDIR”

Milyonlarca emekliyi mağdur eden, savaş, rant ve yağma bütçesi yapmaktan vaz geçilmeli emeklilerin 2017 yılı kayıplarını karşılayacakları ek zam için düzenleme yapılmalıdır. İnsana insanca yaşayacakları maaşlar verilmelidir. Vergide adalet, gelir dağılımında eşitlik sağlayan düzenlemeler içeren emekten yana demokratik eşitlikçi halkçı bir bütçe yapılmasını istiyoruz” sözlerine yer verildi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech