Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mecliste yeşil alan tartışması

İl Genel Meclisi Kasım

İl Genel Meclisi Kasım ayı 3’üncü birleşimi İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda Ömer Şahin Başkanlığında toplandı. Toplantıda öne çıkan konu eski İl Özel İdare binasının yeşil alan ve meydan olarak verilmesini takip eden süreç oldu.

İl Genel Meclisi Kasım ayı 3’üncü birleşimi önceki gün saat 16.00’da İl Özel İdare Toplantı Salonunda Ömer Şahin Başkanlığında gerçekleştiridi. Yoklamam ile başlayan toplantıda gündeme ilave edilen konu ve bir önceki toplantı için söze alan olmayınca İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporlarının okunmasına geçildi. Okunan raporların İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havaleleri oy birliği kabul edildi. 13. madde olan Lapseki ilçesi Suluca Köyü köy meskun alan tespitinin onayı konusu ise Köy Birliği Hizmetler Komisyonuna havale edildi.

“ÖMER ŞAHİN’İ PROTESTO EDİYORUM”

Gündem dışı konuşmalarda söz isteyen CHP İl Genel Meclis Üyesi Hicri Nalbant, eski İl Özel İdaresinin yeşil alan ve meydan olarak yıkılmasına yönelik meclisin aldığı kararı takip eden süreçle ilgili yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi: “Eski İl Özel İdare binasının bulunduğu alanın, yeşil alan ve meydan yapılması için Çanakkale Belediyesine verilmesi konusunda oy birliği ile karara vardık. Daha sonra biz aldığımız kararı Belediyeye gönderdik. Belediye İmar Komisyonu toplantısından sonra Belediye Meclisinde bu konu ile ilgili bir karar aldı. Eski İl Özel İdare binasının 1’inci katı Tar-Koop’a, 4’üncü katı ise Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) ait. Şimdi bu iki mülkiyet sahibi kurum biz buradan çıkmıyoruz derse bu binanın yıkılıp o bölgenin yeşil alan olma şansı yok. Şu güne kadar binadaki bu iki mülk sahibi biz çıkarız veya çıkmayız şeklinde bir açıklama da yapmadı. Bu binanın arkasında 4-7-8-9 ve 18 parseller var. Bu parseller de yeşil alan dahil olacak. Bu parsellerde yeşil alana dahil olacak hazineye ait tarihi bina da var. Buraların istimlak edilmesi lazım. Çanakkale Belediyesi Tar-Koop ve GMKA’dan bu mülkleri alamaz ama bugünki iktidar söylerse alma şansı var. Diğer ada ve parsellerde 28 kişi pay sahibi. Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider “Gerekirse istimlak için kaynak aktarırız” demişti. Belediye bize 05.10.2017 tarihinde bize bunları karar alarak göndermişti. Biz de cevaben Belediyeye “Siz görevden kaçıyorsunuz. İş yapmak istemiyorsunuz. Sorumluluktan kaçıyorsunuz” gibi nezaket kurallarına aykırı olarak Ömer Şahin imzalı Çanakkale Belediyesineyazı yazdık. Bu yazışma kabul edilemez. Bu yazının doğru olmadığını, oy veren bizlerin de iyi niyetinin suistimal edildiğini düşünerek İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin’i protesto ediyorum.”

“BELEDİYE SOMUT ADIMLAR ATMIYOR”

Hicri Nalbant’ın bu konuşmasına cevap veren Başkan Şahin: “Konu ile alakalı bizim Belediyeden beklentimiz somut adımlar atması. Süreci ileriye götürecek adımlar atmayıp, bizim gönderdiğimiz kararı adeta kopyalayıp, yapıştırıp bize geri gönderdiler. Belediyenin gereken girişimleri belirleyip kendi üzerine düşen görevi yapması gerekir. Bunun dışında oluşan eksiklikler giderilmese bile belediye kendi görevini yapmış olur” dedi.

“SIRA ÇANAKKALE BELEDİYESİNDE”

İl Genel Meclisi AkParti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz ise: “Anafartalar Otelinin kent meydanına açılması için biz zamanında elimizden geleni yaptık. Meclis olarak eski İl Özel İdare Binası alanı için de şartlar oluşursa dedik ve kendimize ait bölümün yeşil alana katılması için gereken kararı aldık. Biz iktidar olarak her türlü desteğe hazırız ve şu ana kadar elimizden geleni yaptık. Sıra Çanakkale Belediyesinde” dedi.

Bu konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Kasım ayı 4’üncü toplantısının tarihi 21 Kasım olarak belirlenerek toplantı sona erdi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech