Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KOAH’a Dikkat!

Dünya KOAH günü çerçevesinde

Dünya KOAH günü çerçevesinde “Havamızı Koruyalım, KOAH’sız Yaşayalım” sloganı ile Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma Kolu işbirliği ile cumhuriyet meydanında sağlık müdürlüğüne bağlı araçta bilgilendirme standı kuruldu.

Dünya KOAH günü nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü ve ÇOMÜ Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma Kolu iş birliğinde Cumhuriyet meydanında KOAH ile ilgili bilgilendirme standı kuruldu. Bilhassa ÇOMÜ Tıp öğrencileri Birliğine bağlı öğrenciler gün boyunca yoğun bir biçimde halkı bilinçlendirmek için çalışmalar yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Uzm.Dr. Sinem Topaloğlu yapılan etkinlik ile ilgili, “Bugün bildiğiniz gibi dünya KOAH günü. KOAH’tan korunmak için öncelikle sigarayı bırakmamız gerekiyor. Bu konu ile ilgili kentimizde Barbaros Mahallesi’nde KETEM çalışmalar yürütüyor. Ayrıca bugün temiz havaya dikkat çekmek amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü’nden temin ettiğimiz çam fidelerinin dağıtımını da yapıyoruz. Buradan vatandaşların aldıkları fideler diledikleri yerlere ekilebilecektir. Bugün 250 fidan dağıtacağız” dedi.

ÇOMÜ Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma Kolu üyesi Seçil Aksoy ise, “KOAH şu anda Türkiye’de görülen ölümlü hastalıklarda 3. sıradadır. KOAH’ı tetikleyen en önemli unsur sigara kullanımıdır. KOAH’ın şu anda mevcut tedavisi bulunamamakta sadece hastalara verilen ilaçlarla ağrılar hafifletilmektedir. Hastalığın en önemli belirtileri, öksürük, balgam ve nefes darlığıdır. Bu belirtiler kendilerinde mevcut olan vatandaşlarımızın derhal bir göğüs hastalıkları polikliniklerine görünmeleri gerekmektedir” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech