Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Tarihe engel yok

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, ‘Tarihe Engelsiz Erişebilirlik’ Projesi kapsamında ‘Görme ve İşitme Engelliler Kaynaşma Etkinliğinde’ paydaşları ve engelli vatandaşlar ile buluştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “Engelliler Destek Programı” kapsamında Çanakkale Valiliği koordinasyonunda Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının ilk “Tarihe Engelsiz Erişebilirlik” projesinin ilk 3 aylık dönemi proje paydaşları olan Çanakkale Görme Engelliler Derneği, Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile tamamlandı. Proje ile engelli bireylerin tarihe engelsiz ulaşabilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında engelliler için tanıtım rehberleri de hazırlandı.

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “Hava şartlarının piknik organizasyonu için elverişli olmamasından dolayı yapılması planlanan “Piknik Organizasyonu” yerine akşam yemeği ile Tarihî Alan’da sunulan hizmetlerde engelli dostu uygulamaların, farkındalığın ve paylaşımların artırılması ile kaynaştırma etkinliğimizi sizlerle bir aradayız. Bizim amacımız Çanakkale Şehitliği’ne gelmek isteyip de gelemeyen kimse kalmasın. Tüm restorasyon çalışmalarımızda bunu göz önünde bulunduruyoruz.” dedi.

Her bireyin Tarihi Alan’ı gezip görecek yeterli bütçesinin olmaması, bunun yanında, bir işaret dili tercümanı ve refakatçi ile gelmesinin maliyetinin de yüksek olduğu göz önünde bulundurularak örnek pilot uygulama olarak Tarihi Alanda bulunan Rumeli Mecidiye Tabyası’nda görme ve fiziksel engellilere yönelik engelsiz müze tasarlandı. Ayrıca, Kilitbahir Kale Müzesinde görme ve fiziksel engellilere yönelik interaktif bir anlatım ve braille alfabesi ile tasarlanmış bilgi panoları kullanılarak engelsiz müze yaklaşımı hayata geçirilecek. Bunun yanı sıra restorasyon çalışması devam eden Seddülbahir Kalesinde engellilere yönelik proje uygulamaları da gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında, gelecek 3 ay içerisinde; 5 Aralık 2017 akşamı Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Necip Fazıl Kısakürek Salonunda “Dünya Engelliler Günü” etkinliği gerçekleştirilecek ve Aralık ayı boyunca Başkanlığımızın Kilye İdari Binasında eğitim atölyeleri yapılacak.

Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech