Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İmara Değil, Halka Açılsın”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) Selçuk Semizoğlu başkanlığındaki yeni yönetim kurulunu ziyaret eden Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, iş dünyasının taleplerini dinleyerek çeşitli konulardaki görüşlerini paylaştı.

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, ÇTSO’nun yeni yönetimini ziyaret etti. İş dünyasının, yabancılara konut satışına dair taleplerine şehrin tüm milletvekillerinin bir araya gelmesi halinde çözümden yana olduklarını ifade eden Gider, belediye başta olmak üzere tüm kamu arazilerinin imara açılmasına karşı olduğunu belirterek arazilerin halka açılması gerektiğini ifade etti.

Çanakkale’de daha fazla yeşil alana ihtiyaç duyulduğunu ifade Selçuk Semizoğlu, kamu arazilerinin halkın kullanımına açılması konusunda iş dünyasının talebi olduğunu iletti. Gider ise belediyenin ve kamu kurumlarının mülkiyeti kendilerinde olan arazileri konut alanına çevirerek elde edecekleri gelire ihtiyacı olmadıklarını belirterek; “Vatandaşların ferah ve rahat bir şehirde yaşamalarını sağlamak başta belediye olmak üzere tüm kurumların görevidir. Şehir merkezindeki araziyi konut alanına çevirip, orada konut yapacak müteahhitten gelecek üç beş liraya belediyenin ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Evet şehir büyüyor, nüfus artıyor ama şehri büyütürken bu şehirde yaşayacak insanların yeşil alan ihtiyaçları da katlanarak büyüyecek. Elimize arazileri yeşil alana çevirip bu ihtiyacı karşılamaya çalışmak varken, konut alanına çevirmek bana doğru gelmiyor.” dedi.

“ORTAK İRADEYLE ÇÖZÜLÜR”

ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun yabancılara konut satışı için dile getirdiği talebi değerlendiren Gider; “Yabancılara toprak değil ama konut satışı mümkün olabilir. Ancak bunun için şehrin 4 milletvekilinin de ortak bir irade göstermesi gerekir. Biz Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile birlikte çözümden yana destek vermeye hazırız. Aynı şekilde CHP’li milletvekilleri de bunu konuyu görüşmeye, iş dünyasının talebini değerlendirmeye yönelik bir irade gösterebilirler ise, bu konu masada çözülür” diye konuştu.

Haber Merkezi 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech