Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Kirazı ve Üzümüne Uzakdoğu İhracat Formülü

Yaş meyve sebze ihracatçıları,

Yaş meyve sebze ihracatçıları, Turkish Cargo’ya Güneydoğu Asya ülkelerine hava kargo tarifesinde indirim yapın çağrısında bulunuldu.

İhracatının büyük bölümünü Avrupa Birliği ülkeleri ve Rusya pazarına yapan Türk yaş meyve ve sebze ihracatçıları, ihraç pazarlarını çeşitlendirmek amacıyla Uzakdoğu ülkelerini hedef pazar olarak belirledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, Uzakdoğu pazarına hava kargo ile günlük taze meyve sebze ihraç etmeyi hedeflediklerini, Uzakdoğu ülkelerini geleceğin değil, bugünün ihraç pazarı olarak gördüklerini dile getirdi.

Türk yaş meyve sebze ihracatçıları, 500 milyonluk alım gücü yüksek nüfusa sahip Uzakdoğu ülkeleri Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Hong Kong, Malezya, Vietnam Endonezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Brunei, Vietnam, Laos, Myanmar ve Kamboçya pazarında Turkish Cargo ile pastadan aldığı payı büyütmek istiyor. Türkiye’nin üretiminde dünya lideri olduğu kiraz ve üzüm ihracatçısı 14 firmanın katılımıyla Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yürütülmekte olan URGE Projesi kapsamında Malezya ve Vietnam’ı kapsayan heyete Malezya’da start verildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Seyyar liderliğinde URGE Projesi üyesi 8 firma temsilcilerinden oluşan heyet Türkiye’nin Malezya Büyükelçisi Başak Türkoğlu, Malezya Malay Ticaret Odası Başkanı Rızal Fariz bin Muhammad ve Çin Ticaret Odası Başkan Vekili Dato Liew Sew Yee ile bir araya geldi. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği URGE Projesi heyeti, Malezya temaslarının ikinci gününde; Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçiliği’nde, Kuala Lumpur Ticaret Müşavirliği tarafından organize edilen ikili iş görüşmelerinde Malezya’nın en önemli yaş meyve sebze ithalatçı firmaları ile ikili iş görüşmeleri yaptı. İkili iş görüşmelerine Malezya’nın yaş meyve sebze ithalatının yüzde 90’ını yapan 27 ithalatçı firma büyük ilgi gösterdi.

TURKISH CARGO BÜYÜK FIRSATLAR SUNUYOR

Uzakdoğu ülkelerinde Malezya ve Vietnam dışında Çin, Japonya, Hindistan, Tayvan, Endonezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Brunei, Laos, Myanmar ve Kamboçya’yı kapsayan coğrafya da alım gücü yüksek 500 milyonluk bir nüfus olduğuna dikkati çeken Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, yıllık 1.8 milyar dolarlık kiraz ve üzüm ithal eden bu pazardan Türkiye’nin 4 milyon dolarlık çok cüzi bir pay aldığını amaçlarının bu pazardan Türk ihracatçısının aldığı payı en azından 100 milyon dolara çıkarmak olduğunu kaydetti.

ASYA PASİFİK ÜLKELERİ GELECEĞİN DEĞİL BUGÜNÜN PAZARI

Türk yaş meyve sebze ürünlerinin fiyatlarının Uzakdoğu ülkelerinde rekabet edebilecek güçte olduğunu paylaşan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, “Malezya ve Vietnam temaslarımız bu bölgeye Türk yaş meyve sebze ürünlerinin ihracatının artmasına büyük katkı sağlayacak. Turkish Cargo indirimli destinasyonlar listesine bölge ülkeleri eklediği takdirde pazara çok kısa zamanda ciddi giriş yapılabileceği görülüyor. Sadece Malezya’ya değil diğer bölge ülkelerine benzeri heyetlerin değişik sektörlerde de devam ettirilmesi gerekiyor. Çünkü geleceğin değil bugünün pazarı Uzakdoğu ülkeleri” diyerek sözlerini noktaladı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech