Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim-Sen’den gözaltına tepki

Eğitim-Sen Çanakkale Yönetim Kurulu

Eğitim-Sen Çanakkale Yönetim Kurulu Üyesi ve eğitim sekreteri Burak Efeyurt’un geçtiğimiz gün gözaltına alınmasının ardından, Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi tarafından Adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada; “Ortada suç yok suçlu yok” dendi.

Çanakkale Eğitim-Sen Yönetim Kurulu üyesi Burak Efeyurt’un geçtiğimiz gün akşam saatlerinde emniyet güçleri tarafından evinden gözaltına alınmasına tepki gecikmedi. Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi göz altı kararına dün düzenlemiş olduğu basın açıklaması ile tepki gösterdi. Adliye önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında “Ortada suç yok, suçlu yok” vurgusu yapıldı.

ORTADA SUÇ YOKKEN NASIL SUÇ YARATILIYOR”

Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Cemal İlgün basın açıklamasından önce, yaşanan tutukluluk durumu ile ilgili “Burak Efeyurt arkadaşımız Eğitim-Sen yönetim kurulu üyesidir. Hukuksuz bir şekilde göz altı işlemi gerçekleştirilmiştir. Hukuksuz dememizin arkasında bir neden vardır. Gerçekten de arkadaşımızı hukuksuz bir şekilde göz altına aldılar. Ortada kesinleşmiş bir suç ve suçlu yokken arkadaşımızın göz altına alınması komik ve ironik bir durumdur. Buradan Mülki Amirlere sesleniyorum ortada suç yokken nasıl suç yaratırsınız, ortada suçlu yokken nasıl suçlu ilan edersiniz” açıklamalarında bulundu.

10 KASIM’DA ADALET ARAYIŞINDAYIZ”

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi adına basın açıklamasını Zafer Çağlar okudu. Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız bu gün bir adalet arayışı ile karşı karşıyayız. Çanakkale Eğitim-Sen Yönetim Kurulu üyesi ve eğitim sekreteri Burak Efeyurt göz altına alınmıştır. Her üyemiz ile arkadaşımızın temel hedefi de bilimsel eğitim çerçevesinde öğrencilerin yetiştirilmesi ve topluma faydalı bireyler olmasını sağlamaktır. Biz biliyoruz ki Burak Efeyurt bu sorumluluk bilinci ile çalışmalarını yürütmektedir. Ne yazık ki Burak arkadaşımızın neden göz altına alındığını henüz anlayamadık. Biz eğitim emekçileri devamlı toplumun içinde bulunuyoruz. Bizlere kolayca ulaşmak mümkünken güvenlik güçlerinin konutlarımıza girip huzurumuzun kaçırılması tam bir akıl tutulmasıdır” sözlerine yer verildi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech