Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de ilk olacak

Aile ve Sosyal Politikalar

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, kentte yaşayan engelliler için olmazsa olmaz diyerek nitelendirdiği Aktif Yaşam Merkezi için proje hazırlığı içerisinde olduklarını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat Türkiye’de bir olacak olan Aktif Yaşam Merkezi projesini hayata geçirmek için hızla çalıştıklarını ifade etti.

Çanakkale içerisinde Müdürlük ile irtibat halinde olan 6734 engelli birey olduğunu ifade eden Müdür Fırat ‘Aktif Yaşam Merkezi’ projesinin olmazsa olmaz olduğunu ifade etti.

Müdür Fırat gazetemize yaptığı açıklamada; “Engelli bireylerin yarı zamanlı kalabilecekleri, sosyal aktiviteler içerisinde olacakları, eğitim ve seminere katılacakları hatta ailelerin bir pazara giderken bile engelli çocuklarını, yakınlarını bırakabilecekleri bir yaşam merkezi planlıyoruz. Eğer hayata geçebilirse Türkiye’de bir ilk olacak. Bakanlıkta bir yönetmelik taslağı var ama biz biraz önden gitmek istiyoruz. Esenler’de eski binamızın olduğu yeri düşündük. Bakanlığa bu projenin gerekçelerini anlatan iyi bir rapor hazırlamamız gerekiyor. Raporumuzu Bakanlığa sunacağız. Onaylanacağını düşünüyorum.” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech