Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehircilik Günü’nü buruk kutluyoruz

Ak Parti Çanakkale Merkez

Ak Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında 75. Yıl Parkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ak Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı, İl genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Merkez İlçe Yönetiminin katılımı ile 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında 75. Yıl Parkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Gültekin Yıldız gerçekleştirdi. Yıldız, Çanakkale’deki mevcut şehircilik problemlerine dikkat çektiği konuşmasında trafik ve otopark sorunu, çarpık kentleşme, çocuk hakları ihlalleri, bisiklet yolu sorunu, hayvan hakları ihlalleri, toplu taşıma sorunu, Sarıçay sorunu ve Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinin ulaşım sorunu gibi kentte öne çıkan birçok sorun olduğunu ve bunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğinin üzerinde durdu.

“SU KAPLARI BİLE DELİK”

“Buruk Bir Şehircilik Günü Kutluyoruz” diyen Yıldız, 75. Yıl Parkının, Cumhuriyetin ilanının 75’inci yılında yaptırıldığını, 19 yıldır parkın mevcut olduğunu ancak Çanakkale Belediyesinin bu alana vatandaşlar için futbol, basketbol sahaları, ağaçlandırma çalışmaları ve sosyal alanlar gibi çalışmalar yapmayark, bu alanı atıl bir durumda unutulmuş bir bölge olamaya esir ettiğini belirtti. Kentin vatandaşlarının böyle yeşil alan ve meydanlara ihtiyaç duyduklarını ancak Belediyenin bu konulara yıllardır kulak tıkadığını belirten Yıldız, Çanakkale Belediyesinin CHP döneminde bu sorunlara hiç eğilmediğini, 75. Yıl Parkında bulunan hayvanlar için konulmuş su kaplarının bile delik olduğunu dile getirdi.

“BİSİKLETLERİ DEPOLARDA ÇÜRÜTTÜLER”

Sağlık Müdürlüğü’nün Çanakkale Belediyesine 1000 adet bisiklet gönderdiğini, Belediyenin bu bisikletlerde bulunan yazıları sökerek üzerine Çanakkale Belediyesi yazdırdığını ve bu bisikletleri halka dağıtmayarak çoğunu depolarda çürümeye terk ettiğini iddia eden Başkan Yıldız, “Hayvanlar için elimizde 10 adet su ve mama kabı var. Ben bunları Belediyeye vermeyeceğim. Hayvanseverler Derneğine vereceğim. Belediyeye verildiğinde tekrar depolara atılacağından ve hayvanlar için kullanılmayacağından endişeleniyorum.” dedi.

Açıklamanın sonunda 75. Yıl Parkı’nda etrafta bulunan çok sayıda çöpü Başkan Yıldız ve yöneticiler tek tek toplarken, parka 2 adet su ve mama kabı bırakan Av. Gültekin Yıldız, bu kaplara mama ve su koyarak hayvanlar için hazır hale getirdi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech