Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelliye şarj engeli

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular engelli bireyler için erişilebilirlik sorununun artık aşılarak ilerlemeye yönelik projelere başlamanın gerekliliği vurguladı.

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular, engelli bireylerin hayat kalitelerini düşürecek bazı eksikliklerin olduğunu ifade etti. Özellikle elektrikli tekerlekli sandalyeler için bulunan şarj ünitelerinin sayısının yetersiz olduğunu söyleyen Burunlular artık sorunları çözerek ilerlemeye yönelik projelere geçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Şube Başkanı Burunlular; “Engelli bireyler için hazırlanmış her proje bir artıdır, farkındalık yaratır. Tüm kurumlar kendi bünyesinde projeler ile engelliler adına farkındalık yaratmalıdır. Bunun için derneğimiz de çalışmalar yapar. Bütün STK ve kurumların projelerine ortak olur, proje içinde yer alırız. Halkımız da yarın sorun yaşama ihtimalini düşünerek bu projelere dahil olmalıdır.Yarın aynı sorunu yaşayıp bizim konumumuza düşebilirler. Herkes potansiyel engellidir. Engelliye acıyarak bakmak yerine her zaman yanındayız demek daha doğrudur.” dedi.

Kentte bazı sorunlar olduğunu da sözlerine ekleyen Şube Başkanı Burunlular; “Kaldırımların yüksek olması, rampaların dik olması ya da önüne araç park edilmesi, asansörlerin dar olması, engelli tuvaletlerin uygunsuzluğu bizim her yerdeki ana sorunlarımız. Bizim bu kentteki sorunumuz tamamen mimari yapılardan kaynaklanır. Engelli vatandaşlar kendi evlerine kendilerine göre dizayn ettiriyor. Ama kentimizde öncelikle kaldırımlar erişilebilir dizayn edilmeli. Engelli tuvaleti sayısı artırılmalı. Akülü tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarımız için şarj üniteleri yeterli değil. Sadece Cumhuriyet Meydanı ve donanma önünde var. Cuma pazarında yok, hastane önünde, postane önünde yok. Dolaşırken bazen farkında olmadan şarj bitiyor. 10 km’de şarj bitiyor. Bu tedirginlikle sokağa çıkmak istemeyenler var. En çok kullanılan yerlerde en az bir ünite olmalıdır. Sıfır engel olursa bizler hep birlikte ilerleme kaydederiz. O zaman sağlam insanlar da gelip derneğimize üye olur ve ilerlemeye yönelik projeler ile uğraşırız sorun çözmeye yönelik değil.” dedi.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech