Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meme kanserine dikkat!

Çanakkale Onsekiz Mart Tıp

Çanakkale Onsekiz Mart Tıp Öğrencileri Birliği, dün Mümtaz Pirinçciler Meydanı’nda stand açarak halkı meme kanseri konusunda bilgilendirme çalışması yaptı. Vatandaşlar özellikle kadınlar öğrencileri dikkatle dinlerken, 20 kişilik bir ekip Çarşı Caddesi üzerinde çalışmalar yaptı.

Tıp Öğrencileri Birliği’nin Çanakkale’deki yerel kolu olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği Mümtaz Pirinçciler Meydanı’nda meme kanseri ile ilgili vatandaşları bilgilendirme çalışması yaptı. Vatandaşlar bilhassa kadınlar bilgilendirmelere ilgi gösterdi. Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan 20 kişilik tıp öğrencileri Çarşı Caddesinde vatandaşlarla iletişime geçerek bilgilendirme çalışması yürüttüler.

Onsekiz Mart Tıp Fakültesi Öğrencisi ve Tıp Öğrencileri Birliği üyesi Caner Günal etkinlik hakkında, “Çanakkale’de Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği olarak yıllardır çeşitli farkındalık konuları ile ilgili Çanakkale halkını bilinçlendirmek en büyük hedefimizdir. Tıp Öğrencileri Birliği çok eski ve köklü bir örgüttür. Bizde bu yapılanmanın Çanakkale koluyuz. Bugün sahada Meme Kanseri farkındalık etkinliği yapmaktayız. Özellikle kadınlar arasında her 10 kadından 1’inde görülen bir kanser türüdür. Ayrıca Çanakkale halkının bilinçlenme seviyesini arttırmak amacı ile çalışmalarımız sürüyor. 18 Mart Üniversitesi tıp fakültesi öğrencilerinin bilinç seviyesini yükseltmek ve daha sonra halkı bilinçlendirmek en büyük hedefimizdir” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech