Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eğitimde bütçe Belediyelere bağlanmalı”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, liselere yaptığı ziyaretlere devam ediyor. Gökhan, bu kapsamda önceki gün de İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Bilimsel eğitim şarttır görüşü hakim olurken, okulların bütçelerinin Belediye’ye bağlanması gerekliliği konuşuldu.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan hız kesmeden Merkez İlçede bulunan Liselere ziyaretlerini sürdürüyor. Gökhan dün Esenler Mahallesi Sadi Fenercigil Caddesi üzerinde bulunan, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulundu. Gökhan ziyaretlerinde okul idarecileri, öğretmenler ve okul öğrenci temsilcisi ile görüştü.

BİLİMSEL EĞİTİME KAYMAK ZORUNDAYIZ”

Lise ziyaretlerinde Gökhan’ın eğitim ile ilgili açıklamalarında, “Yerli ve milli arabamızı üretiyoruz. Arabamızın motorunu meslek lisesi öğrencilerimiz üretsin ama elektrikli olsun diyerek yüzleri gülümsetti. 20-30 yıl içerisinde araçlarımızdaki yakıt kullanım alışkanlıkları değişecek, yenilenebilir enerjilere dönecektir.

Bilimsel eğitime kaymak zorundayız. Ezber eğitim artık bırakılmalı. Kitabın içindekiler, A şıkkı, B şıkkı artık bizleri bir yerlere götürmüyor. Artık çok hızlı öğrenmemiz lazım. Eskisi gibi zaman bol değil, sıkışık bir zamanda hareket etmek zorundayız. Dünya artık hızlı dönüyor. Uzayda da bir hızlanma mevcut, bizde hızlanmalıyız. Çocukları sınava endeksli değil, bilime endeksli yetiştirmeliyiz. Endüstri Meslek Lisesi’nden kaç öğrenci kaç puanla nereye girmiş değil, kaç çocuk bilimsel olarak bir şeyler üretmiş bunu konuşmalıyız. Adı üstünde okullar teknik lise, teknik olarak ne üretilmiş önemli olan bu. Okullarda bilimsel eğitime yönelik ne talep edilirse biz karşılamak için elimizden geldiğince çalışırız.

BU KENTİN ÇOCUKLARINA DESTEK VERMEK GÖREVİMİZDİR”

“Öğretmenlerimiz yerel yönetimlerden talep etmelidirler. Biz bu çocuklarımız için varız. Eğitimlerine katkı sağlamalıyız. Yerel yönetimler bu kente hizmet ederler. Çünkü bizler bu kentin kaynakları ile yönetiliyoruz. Çocuklarında belediyeye katkıları var. İçme suyuna para veriyorlar, belediye otobüslerini kullanıyorlar, kantinden alışveriş yapıyorlar ve vergilerden oluşan pay belediyelere kişi başı olarak dağıtılıyor. Bu kentin insanlarına ait olan bütçeden, bu kentin çocuklarına destek vermek görevimizdir.

Okulların eğitim sistemlerinin alt yapılarının bütçesi tamamen belediyelere bağlanmalıdır. Belediyeye bütçe verilecek. Belediye kafasına göre yapmayacak. Sene başında Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve aile birlikleri oturacak ve bütçe planlaması yapacak. Böyle olursa eksiklikler daha hızlı giderilir. Burada yaptıklarımız, yapmaya çalıştıklarımız yeterli değil, belli oranlarda ne çözebiliyorsak ne mutlu bizlere…” sözlerine yer verdi.

Gökhan aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim sınıfına da ziyarette bulundu. Gökhan öğrencilerle sohbet etti. Çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech