Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siyah zeytin tezgahlarda

Zeytin sezonunun açılmasıyla önce

Zeytin sezonunun açılmasıyla önce bölgede sıyırmalık zeytin olarak bilinen yeşil zeytin, tezgahlarda yerini almıştı. Yeşil zeytinden sonra siyah zeytin de alıcı ile buluştu.

Çanakkale bölgesinin önemli geçim kaynaklarından biri olan zeytin için sezon yaklaşık 2 hafta önce başladı. İlk olarak yeşil zeytin pazarda ve manavlarda tezgahlara girdi. Aradan geçen 2 hafta sonunda siyah zeytin de tezgahlardaki yerini alarak , alıcı ile buluştu. Ezine ilçesi Kavaklı Köyünde kendi üretimi olan zeytinleri, Cuma paazarında kurduğu tezgahta satışa sunan Şevket Şengül, ham şekildeki siyah zeytinin nasıl işleneceğini anlattı.

EVDE ZEYTIN NASIL YAPILIR?

Şengül, vatandaşların pazardan aldığı zeytini ne şekilde yenebilir hale getirecekleri noktasında şunları söyledi: “Biz üreticiyiz. Kilosunu şu anda 8 TL’den satıyoruz. Bu fiyatlardan memnunuz. Ancak bu zeytinin işlenmiş hali, yani yenebilir olarak satışı 25 TL’ye kadar çıktı. Vatandaşlar zeytini bu şekilde ham halinde alıp, kendileri yenecek hale getirse ekonomik açıdan kara geçerler. Kullanacak tek malzeme tuz. 5 kilogram zeytin için 1 çay bardağı tuz gerekiyor. 1 ay içerisinde yenecek kıvama geliyor.”

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech