Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerin 170 metre altında Maden işçileriyle yan yana

Çanakkale’nin eski Valisi olan

Çanakkale’nin eski Valisi olan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, yerin 170 metre derinliğindeki  maden ocağına inerek, hem işçileri ziyaret etti hem maden çıkardı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı Üzülmez Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağına inen Vali Ahmet Çınar, Markopitörle kömür çıkardıktan sonra madencilerle birlikte yemek yedi. Ocaktan çıktıktan sonra bir açıklama yapan Vali Ahmet Çınar, “Çok büyüleyici ve etkileyici bir ziyaretti. Bugün burada en başta çalışanlarımızın güvenliği olmak üzere bütün teknik ekipmanların en verimli ve etkili kullanılması suretiyle yer altında çalışan madencilerimizin, mühendislerimizin güvenliklerinin sağlanmış olmasını görmekten büyük memnuniyet duydum” dedi.

Vali Çınar, bunu aşağıda gördüğünü, emeğin, alın terinin ne demek olduğunu, madenciliği görmeden, temas etmeden tam da anlaşılamadığını, bugün bunu gerçek anlamda hissedip anladığını ifade etti. Vali Çınar, ayrıca maden işçilerinin çalışmalarını görürken etkilenerek duygulandıklarını vurguladı. Çınar, madenciliğin ağır bir iş olduğunu, çalışılan ortamın risk taşıdığını, alın teri ve emek gerektiren şartlar olduğunu belirtti. Maden işçilerinin kazançlarının kutsal ve helal kazançlardan bir tanesi olduğunu belirten Vali Ahmet Çınar; TTK Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu’na ve teknik ekibine, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’ye teşekkür ederek, işçilere iş kazalarından uzak bir yaşam ve başarılar diledi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech