Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İkinci Hayata 330 Merhaba

3-9 Kasım Organ ve

3-9 Kasım Organ ve Doku Bağış Haftasıyla ilgili basın toplantısı gerçekleştiren Organ Nakli İl Koordinatörü Uzman Dr. Azem Ülkü, 13 yıl içinde Çanakkale’de 330 hastanın organ nakli ile hayat bulduğunu açıkladı.

Organ ve Doku Bağış Haftasıyla ilgili basın toplantısı gerçekleştiren Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, Organ Doku, Nakil Koordinasyon Biriminde, Organ Nakli İl Koordinatörü Uzman Dr. Azem Ülkü, Çanakkale genelinde yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgilendirme yaptı. Organ Bağış ekibinden Hemşire Koordinatörleri Emine Karakaya ve Yeliz Baykala ile birlikte açıklama yapan Uzman Dr. Azem Ülkü, ayrıca Çanakkale’de yapılan organ bağışlarını da değerlendirdi.

Çanakkale Devlet Hastanesi bünyesinde 2002 yılında kurulan ve 2004 yılında aktifleşen Organ Nakli İl Koordinatörlüğü tarafından, 13 yıl içinde gerçekleşen 204 beyin ölümünden 80’inde organ bağışının yapılmasını sağlandı. Bağışlar sayesinde, organ bekleyen 330 kişi nakille sağlıklarına kavuştu.

Kentteki organ bağışları konusunda bilgi veren Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Uzman Dr. Azem Ülkü, “2002 yılında kurulan koordinasyon ekibimiz, 2004 yılından itibaren daha aktif olarak çalışmaya başladı. ve ilk bağışımız 2004 yılında yapıldı. Aynı yıl 2 bağış yapılmıştı. Bugüne kadar Çanakkale’de 204 beyin ölümü tespiti yapıldı. Bunlardan 80 aile yakınlarının organlarını bağışladılar. Ve bu bağışlanan organlarla 13 yılda 330 kişinin sağlığına dokunulmuş oldu. Bunlar sağlıklı hale geldiler. Bu organlar ile tekrar yaşama tutundular. Yaşarken insanların beyan ederek ben öldükten sonra organlarım bağışlansın anlamındaki bağışlar ise bugün itibariyle Çanakkale’de 4 bin 31 sayısına ulaştı. 81 ilin sıralamasında da 13’ncü sırada olduğunu görüyoruz. 2017 yılında ise beyin ölümü tespitleri 13 kişide yapıldı. Bunlardan 10 tanesi Devlet Hastanesi, 3 tanesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hastanesi. Toplamda da 7 aile yakınlarının organlarını bağışladılar. Ben ölenlere rahmet diliyorum. Bağışlayan ailelere de sağlığına kavuşan hastalar adına da teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

G. Nermin Yıldız

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech