Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel öğrencilere özel sınıflar

Çanakkale Merkez’de Esenler Mahallesi’nde

Çanakkale Merkez’de Esenler Mahallesi’nde bulunan Özlem Kayalı İlkokulu’nda üç farklı özel eğitim sınıfında, dokuz öğrenci eğitim görüyor. Okulda eğitim gören dokuz öğrenciye, alanlarında eğitim görmüş ve uzman altı öğretmen ders veriyor.

Çanakkale Esenler Mahallesi’nde bulunan Özlem Kayalı İlkokulu’nda üç özel eğitim sınıfı bulunuyor. Okul bünyesinde eğitim gören yaklaşık 800 öğrenci arasında hiçbir ayrım gözetmeden eğitim veren öğretmenler takdir topladı. Özel öğrenci sınıfları ilgili alanlarda eğitim görmüş, öğretmenlerce özel oluşturulmuş ve dizayn edilmiş sınıflarda eğitim faaliyetlerine devam ediyorlar. Özel eğitim sınıfları ayrı bölümler halinde ve öğrencilerin potansiyel eğilimlerine göre eğitim veriyor. Bu sınıflar, İşitme ve Çoklu Engel Sınıfı, Otistik öğrenciler sınıfı ve Zihinsel engelliler sınıfı olmak üzere üç farklı branşta eğitim alıyorlar.

Özlem Kayalı İlkokulu’nda özel eğitim sınıflarında eğitim gören toplam öğrenci sayısı, şu anda 9 öğrenci… Öğrencilere eğitim veren de, alanlarında uzman 6 öğretmen bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı Norm ve Kadro Yönetmeliği gereği özel eğitim sınıflarında 2’den az öğretmen bulunamıyor. Özlem Kayalı İlkokulu’nda İşitme ve Çoklu Engel sınıfında 2 öğrenci, Otistik sınıfında 3 öğrenci ve Zihinsel Engelliler sınıfında 3 öğrenci eğitim görüyor.

Özel eğitim öğrencileri öğretmenlerinin özenli ve düzenli eğitimleri sonucu okul içersinde uyum problemi yaşamadan yaşıtları ile kaynaştılar. Okulda Özel Eğitim sınıfı kurulmadan önce öğrencilere yapılan ankette, “Engelli bir arkadaşınızla bahçede oyunlar oynar mısınız, doğum günü gibi özel günlere katılır mısınız ve tatile çıkar mısınız?” sorularına öğrenciler “hayır” yanıtı verdiler.

Yapılan ankette, öğrenciler özel öğrencilere olumsuz bir bakış açısıyla ve önyargıyla yaklaştı. Fakat okula özel eğitim sınıfları kurulduktan ve öğrenciler birbirleri ile kaynaştıktan sonra yapılan anketlerde olumlu sonuçlar artış gösterdi. Eğitimde ayrımcılık olmadığı ve önyargıların kırıldığı zaman herkesin fırsat eşitliği ile öğretimden faydalandığında uyum ve dayanışma sevindirici sonuçlar verdi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech