Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dört Mevsim Balkon Kullanımı Mümkün

Kış günlerinin yaklaşması ile

Kış günlerinin yaklaşması ile birçok vatandaş balkonlarını pimapen ile ya da cam ile kapatıyor. Kapanan balkonlarda dört mevsim vakit geçirmek mümkün hale gelirken, soğuğun ve rüzgarın belli ölçüde kesilmesi ile de yakıt masraflarında düşüş sağlanabiliyor.

Havaların soğumasıyla ve kış günlerinin giderek yaklaşmasıyla bir çok vatandaş balkonlarını aktif bir biçimde kullanabilmek için balkonlarını kapattırıyor. Kapanan balkonlu evlerde soğuk ve rüzgarın engellenmesiyle vatandaşların cebinden kışın daha az meblağlar çıkıyor. Kapanan balkon faturayı etkiliyor. Çanakkale kent esnaflarından edinilen bilgilere göre; cam balkon yapımı fazlasıyla tercih ediliyor. Kent esnaflarından Sibel Erdoğan, “Balkonların kapatılması kışın yağmurdan ve soğuktan korunma sağlıyor” diye konuştu.

“BALKONLARDA YAĞMUR VE SOĞUKTAN KORUNMAK MÜMKÜN”

Erdoğan, ” Kışın yağmur ve soğuktan korunmak için, balkon olarak kullanımından verim elde edebileyim ve vakit geçirebilmek için balkonlar kapatılıyor. Balkonları cam ile kapatmak pimapene göre daha çok tercih ediliyor. Pimapen daha çok kuzey cephelerde ve poyraz vuran cephelerde daha çok tercih ediliyor. Eğer vatandaş balkon amacı ile kullanımına devam etmeyecekse pimapen daha çok tercih ediliyor. Kuzey cephede cam balkon tercih edilmesinin nedeni ise cam balkonlarda su girmemesi garanti edilemiyor. Ama son 1 senedir oluklu sistem adından bir malzeme çıktı ve bu sistemle %90’a kadar su sızdırma engellenebiliyor. Cam fiyatları camın yapısına ve yapılacak balkonların metrekarelerine göre değişiklik göstermektedir. Cam balkon yapımında metrekare başına ortalama 200 TL hesaplanıyor. Camların farklı renklerde olması, vatandaşın tercih yapabilme alternatifini geliştiriyor. Renk seçimlerine ve özelliklere göre camların fiyatları değişiyor. Cam yapımında kullanılan alüminyum malzemelerin ve kalitelerin kullanımı da fiyatları değiştirmektedir” açıklamalarında bulundu.

“KAPANAN BALKONLU EVLERDE TASARRUF MÜMKÜN”

Bir diğer esnafımız Emre Ünal ise kapanan balkonlarda yakıt tasarrufu sağlandığını belirtti. Ünal, “Pimapen ve cam kaplatmayı karşılaştıracak olursak, Cam balkonun, Pimapene göre eksileri pimapen gibi kesinlikle yalıtımlı değil. Cam balkon sistemi hava alan bir sistem ve hava geçirgenliği var o yüzden tam yalıtım sağlanamıyor. Artılarına bakacak olursak binanın dışarıdan görünümü daha estetik bir hale geliyor. Bir çok vatandaş cam balkonu dışarıdan estetik görünüyor diye tercih ediyor. Bize camlar 8mm tamperli olarak Balıkesir’den geliyor. Cam tamperli olduğu için kırıldığı zaman patlar ve tuz buz olur ve elinizi kesmez. Patlarken de bir gürültü oluşur. Güvenlik açısından bu zamanda kadar her hangi bir sorunla karşılaşmadık. Bu camların dışarıdan açılması pek mümkün değil, çünkü camın yapılışı içe doğru. Sadece bir cisimle cama vurularak ve kırılarak müdahale olabilir. Bu müdahalede de cam patladığı için gürültü meydana gelir ve olası bir hırsızlık durumunda çevreden dikkat çeker. Balkonu kapalı olmayan bir haneye göre kapatılan balkonlu hanelerde doğal olarak rüzgar ve soğuk kesildiği için yakıt sarfiyatında azalma ve tasarruf mümkün oluyor” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech