Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Canilere Hayvanseverlerden Tepki

Cevatpaşa Mahalle Muhtarlığı önünde Çanakkale Hayvan Severler Derneği basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının konusu son dönemde Çanakkale’deki hayvan zehirlenmeleri oldu.

Cevatpaşa Mahalle Muhtarlığı önünde basın açıklaması gerçekleştiren Çanakkale Hayvan Severler Derneği üyeleri, son dönemde Çanakkale’de artan hayvan zehirlenmelerine tepki gösterdi.

“29 EKİM VE 18 MART ÖNCESİ ZEHİRLENMELER YAŞANIYOR”

Hayvan Severler Derneği basın sözcüsü Nurgül Başaran’ın okuduğu basın bildirisinde, “Yaşam hakkı savunucuları olarak, geçtiğimiz günlerde yaşanan zehirlenme olayları nedeniyle bir aradayız. Yaşam bir bütündür. Zulüm insana karşıda uygulansa hayvana karşıda uygulansa zulümdür. Bir cana zarar vermek hem yasal olarak, hem de vicdani olarak bir suçtur. Çanakkale’de her sene 29 Ekim, Yılbaşı, 18 Mart gibi tarihlerin öncesinde belirli bölgelerde bu zehirlenmeler gerçekleşmektedir. Bu durum bir insanlık ayıbıdır. Sorumlu kişilerin bulunması ve gerekli yaptırımların uygulanması gerekmektedir. Kendilerini ifade etmekte zorlanan can dostlarımızın bizlere ihtiyaçları vardır. Bir tek duyarsız davranış bir hayvanın bütün hayatını etkileyebilir. Esas olan yaşamdır” açıklamaları yapıldı.

“HEPİMİZİN YASI, ACISI VE KAYBI ÇOK BÜYÜK”

Çanakkale Hayvan Severler Derneği Başkanı Tuğçe Özçelik ise yapmış olduğu konuşmasında, “Belirli bölgelerde, 29 Ekim tarihi öncesi, çok ilginç bir durumdur bayramın öncesinde ve sonrasında zehirlenme haberleri alıyoruz. Hepimizin yası,acısı ve kaybı çok büyük. İki çeşit insan var biri yaşatmak için, öbürü yok etmek için yaşıyor. Umarım bu durum değişir ama herkes üzerine düşen duyarlılığı göstermelidir. Yetkililerden rica ediyorum cezai yaptırımlar uygulansın. En azından caydırıcı bir önlem alınmış olur. Bütün canlılar arasından sadece insanlar kendilerine yakışan bu davranışları yapıyorlar” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech