Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ücretsiz edebiyat mümkün

İsmetpaşa Mahallesi, Hasan Mevsuf

İsmetpaşa Mahallesi, Hasan Mevsuf Sokak’ta bulunan Parion Kültür ve Sanat Merkezi’nde vatandaşlar ücretsiz bir biçimde kitap okuyabiliyor. Öğrenciler mekanın üst katında bulunan çalışma bölümünde ders çalışabiliyorlar. Ücretsiz olarak Edebi eserlere ulaşmak mümkün.

İsmetpaşa Mahallesi, Hasan Mevsuf sokak üzerinde bulunan Parion Kültür ve Sanat Merkezi’nde kitap, dergi ve edebi eserlerin satışları yapılıyor. Parion Kİtap Evi aynı zamanda, Kültür ve Sanat merkezi olarak da kullanılıyor. 2 katlı mekanda alt katta cafe ve kitap satışı gerçekleştirilirken, üst katında öğrencilerin girmiş oldukları sınav sistemlerine yönelik kitaplar yer alıyor. Mekanın üst katında öğrenciler ders çalışmak için bulunabiliyorlar. Özellikle Cumartesi günleri oturacak yer bulmak mümkün olmuyor.

Parion kültür ve sanat merkezi aynı zamanda, Mobil Gezici Kitap Evi projesi üzerinde çalışıyor. Sanat merkezi bir minibüsü alarak iç düzenlemelerini kitaplık haline getirdi. Minibüste gerekli bütün hazırlıklar tamamlandı. Mobil kitaplık, Çanakkale’de bütün köylere ve ilçelere giderek o bölgede çocukların ve vatandaşların kullanımına sunulacak. Vatandaşlar ücretsiz olarak bu hizmetten faydalanabilecekler. Gezici kitaplık içersinde, Bilim-Satranç-Teknoloji-Çocuk-Kültür ve Edebiyat kitapları yer alacak. Minibüs sürekli olarak durmaksızın köyleri ve ilçeleri dolaşacak. Minibüs hazır fakat gerekli izinler bekleniyor.

Kültür ve Sanat Merkezi sahibi Meltem Zobu, “Biz gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Araç şu anda Cuma pazarı otoparkında hazır bir halde bekliyor. Gerekli yerlere girişimlerde bulunduk. Hazırlıklar tamam, sadece izinler kaldı. Bizim tek isteğimiz gerekli izinlerin halledilmesi ve bu hizmeti köy çocuklarımıza ulaştırabilmemiz”

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech