Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Gerçek gibi tatbikat

Çanakkale Havaalanında düzenlenen uçak kazası tatbikatı, gerçeğini aratmadı. İlgili tüm kurumların bütün birimleriyle katılım sağladığı tatbikat, başarı ile tamamlandı.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi Çanakkale Müdürlüğü tarafından düzenlenen uçak kazası temalı tatbikata İl Emniyet Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü katkı verdi. Tatbikatta, Konya-Çanakkale seferini yapan KızılAir’e ait 58 yolcusu ve 5 mürettebatı bulunan uçağın, Çanakkale Havalimanı’na geldiği sırada teknik bir arıza sebebiyle düşmesi konu alındı.

ÇOK SAYIDA KURUM TATBİKATTA ROL ALDI

Tatbikat anında konu gereği meydana gelen kazada, teknik arıza nedeniyle düşen uçakta çok sayıda patlama meydana geldi. Havalimanı görevlileri bölgeye itfaiye, ambulans ve acil kurtarma ekiplerinin sevkini sağladı. Yolcular düşen uçağın enkazından AFAD, 112 ve ÇOMÜ ekipleri tarafından çıkarılırıldı.

SORUNSUZ ŞEKİLDE TAMAMLANDI

Kaza sonrası 38 ölü, 19 ağır, 5 hafif yaralı tespit edildi. Görevli ekipler yaralıların yakın hastanelere  sevkini gerçekleştirdi. ÇOMÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri tatbikatta kurtarma ekibi ve yaralı rollerini üstlendi. Tatbikatta toplam 320 personel görev aldı. Yaralı yolcuları canlandıran ÇOMÜ’lü öğrencilere Çanakkale Belediyesi tiyatro yönetmenleri ve özel makyözler tarafından yapılan makyaj gerçeği ile birebir görüntü oluşturdu. Tatbikat planlanan sürede sorunsuz şekilde tamamlandı.

Engin Ören

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech