Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’ncü yıldönümü, Çanakkale’de coşkulu bir törenle kutlandı.

Çanakkale Kordonboyu üzerinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tören öncesinde Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerden sonra tören alanına geçildi.

Kordonboyunda düzenlenen törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, daire müdürleri, öğrenciler, asker ve vatandaşlar katıldı. Törende, Vali Tavlı, Tuğamiral Ertem ve Başkan Gökhan vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu. Mesajın ardından konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde bizi milletimizin canı ve kanıyla kurulan Cumhuriyetimizin 94’ncü yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde hepinizi saygıyla selamlıyorum. Şehitler Diyarı Çanakkale’mizde de bağımsızlığımızın sembolü al bayrağımızın gölgesinde coşku içinde bir doğum gününü milletimizin bağımsız ve çağdaş bir devlet olarak dünya ve tarih sahnesine yeniden çıktığı günü kutluyoruz.” dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halkoyunu gösterisi sunuldu. Kordondaki tören, askeri birlikler ve öğrencilerden oluşan kortejin resmi geçişiyle sona erdi. İçişleri Bakanlığının ’Biz Anadolu’yuz’ projesi kapsamında Çanakkale’ye gelen Diyarbakırlı öğrencilerde resmigeçit töreninde yer aldı. Törene katılan vatandaşlar Çanakkale Boğazı’ndaki Sahil Güvenlik botları, Deniz Polisi botları ve Kıyı Emniyetine ait römorkörlerin gösterisini izledi.

Dilek Akşen

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech