Geçtiğimiz günlerde Kıyı AVM’de yaşandığı iddia edilen mekan basma ve müşterileri rahatsız etme gibi olayların asılsız olduğuna dair AVM Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri basın açıklaması gerçekleştirdi.
Son zamanlarda Çanakkale’de yaşanan suç oranlarında gözlenen artış, yaralama ve cinayet olaylarının meydana gelmesi şehirde güvenlik zafiyetinin olduğunu düşündürmeye başlarken, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz de konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme taşımıştı. Son olarak Kıyı AVM’de yaşandığı iddia edilen mekan basma ve müşterileri alkol kullandıkları için tehdit etme gibi sosyal medya ve basında yer alan haberler sonrası AVM yönetimi basın mensupları ile bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.
“KIYI AVM’DEKİ MEKANLAR NEZİH VE GÜVENİLİR”
Kıyı AVM Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Tezcan çıkan haberler ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları dile getirdi: “Basında Kıyı AVM ile ilgili bir takım haberler çıktı. Bu olayların abartıldığını düşünüyorum. Burada yaşanan olay alkol alan 7-8 kişinin bağırarak yürümesinden başka bir şey değil. Bu kişiler kesinlikle hiçbir kişiye, hiçbir mekana sataşmadı. Mekanlara girip orada müşterilere rahatsızlık verme gibi bir durum asla yaşanmadı. Kıyı AVM, insanların gelip, bir yandan yemeğini yiyip, bir yandan müziğini dinleyebileceği nezih mekanların olduğu bir kompleks. Kıyı AVM ile ilgili yazılan, aslı olmayan kötü haberler, insanlar üzerinde olumsuz etkiler oluşturuyor. Buraya gecede 3-4 tane polis ekibi geliyor. Sürekli kontroller yapıyorlar. Bu konuda hassasiyetler üst seviyede. Bizim zaten kendi içimizde de güvenlik ekiplerimiz var. İnsanlar rahatlıkla buradaki mekanlara gelebilirler.”
“KIYI AVM’DE HAYAT VAR”
Kıyı AVM Yönetim Kurulu Üyesi Cengizhan Örs ise “Bu AVM’deki hiç bir mekanda, haberlerde bahsedildiği gibi olay yaşanmadı. Alkol alan 7-8 kişinin sesli bir şekilde yürümesinden başka bir şey yaşanmadı. Gerek sosyal medyada, gerekse basında bu olay abartıldı. Burada kimseye ve hiçbir mekana zarar verilmedi. Böyle bir şey olsa zaten Çanakkale Emniyet Müdürlüğü gerekli işlemi yapardı. Bu olay yüzünden siz de görüyorsunuz ki kimse tutuklanmadı ve ifadeye çağrılmadı. Burada her türlü güvenlik önlemleri alınıyor. Sivil polisler müşteri gibi oturup gerekli tüm önlemi alıyor. Burada çalışan 270’ten fazla kişi var. Küçük bir hesapla buradan yaklaşık 1000’den fazla kişinin evine ekmek götürdüğünü söyleyebiliriz. Bu asılsız haberler yüzünden herkes olumsuz etkileniyor. Bu haberleri çıkaranları kınıyor, Kıyı AVM’de hayat var diyorum” dedi.
Engin Ören