Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akyalçın: “Törene izin vermediler”

Çanakkale’de Atatürkçü Düşünce Derneği

Çanakkale’de Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeleri ve Yöneticileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü kapsamında çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Çanakkale Valiliğinin çelenk koyma törenine izin vermediğini belirten ADD Başkanı Akyalçın: “Mustafa Kemal’in çelengini koymak için kimseden izin alınmaz” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanına çelenk bırakmak istediklerini belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın, Çanakkale Valiliğinin kendilerine çelenk koymak için izin vermediklerini dile getirdi. Buna rağmen ADD Çanakkale Şube Üyeleri ve Yöneticileri çelenk bırakma törenini gerçekleştirdi.

Törende konuşan ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın şunları söyledi: “İçimizde görevli olan örgüt Başkanı arkadaşlarımız Çanakkale Valiliğine izin dilekçesi verdi. Bu isteğe olumsuz yanıt verildi. Mustafa Kemal’in çelengini koymak için kimseden izin alınmaz.”

Çelenk sunma töreni Atatürkçü Düşünce Derneği Üyelerinin Atatürk anıtına karanfil bırakması ile son buldu.

PROFESÖRÜN CUMHURİYET KUTLAMALARINDA ÇELENK İSYANI

Öte yandan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi törenlerinde sivil toplum kuruluşlarına çelenk koyma yasağı getirilmesine tepki gösterdi. Perinçek, “Çanakkale Vali yardımcısı size sesleniyorum, yaptığın bu saygısızlık nedeniyle Çanakkale halkından özür dileyeceksin” dedi.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech