Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hastane Gitti İşler Bitti!

Esenler Mahallesi’nde bulunan eski

Esenler Mahallesi’nde bulunan eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin Kepez’e taşınmasından sonra bina boş kaldı. Hastanenin önünde çalışan 14 araçlık, SSK TAKSİ durağı çalışanları mağdur oldu. Bir aracı 3 saat boş bekler hale gelen taksiciler, gazetemize durum değerlendirmesinde bulundu.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, bulunduğu binadan taşınarak, 22 Ekim tarihinde Kepez’de inşaatı tamamlanan, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde hizmetine başladı. Hastanenin taşındığı bina boş kaldı. Hastanenin taşınmasından dolayı en büyük darbeyi, hastanenin önünde uzun yıllardır hizmet veren SSK TAKSİ durağı çalışanları yedi. Taksiciler hastane gitti, işler bitti yorumlarında bulundular.

“ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR”

SSK Taksi durağı şoförlerinden Özaydın Özdemir hastanenin taşınması ile ilgili, “Hastane taşındı, bizler burada mağdur olduk. Kimseden hiç bir açıklama yapılmadı. Bizim durağımızın konumu itibari ile müşteri potansiyelinin yüzde 80’ini hastaneye gelen hastalar oluşturuyordu. Bizim diğer duraklar gibi ayak müşterisi olarak adlandırılan müşterilerimiz olmadığı için bizler mağdur olduk. Bizimle konu ile ilgili hiç bir bilgilendirme yapılmadı, hatta bilgilendirmenin aksine kimse konuşmadı. Hastane buradan gitti, bizim de işler bitti. Sarı renkli araçlara üvey evlat muamelesi yapılıyor.

Otogar taşındı, otogar taksi otogara gitti hatta eski otogarın orda da kaldı bunlara ilave Parion Otel’in önüne de bölüm oluşturuldu. Devlet Hastanesi taşındı, aşağıdaki taksi durağı Üniversite Hastanesi’nin önüne gitti. Taşınan kurum ve kuruluşların önlerinde bulunan Taksi Durakları, kurumların taşındıkları bölgelerde de yer edindiler. Bizde böyle bir durum söz konusu değil. İş yoğunluğumuz tamamen azaldı” açıklamalarında bulundu.

“MÜŞTERİLERİ KORSAN TAKSİLER ÇALIYOR”

SSK Taksi Durağı Başkanları, Nazmi Erdinç ve Hüseyin Keskin hastanenin taşınıp, bizim işlerin düşmesi yetmiyormuş gibi Çanakkale’de bir de “Korsan Taksi” belası başladı dediler. Durak başkanları Korsan Taksi ile ilgili, “Mağduriyetimiz yetmiyormuş gibi Çanakkale’de yeni bir sektör oluştu. Korsan Taksi sektörü… Hiçbir şekilde korsan taksi engellenemiyor. Bizler taksiciler olarak bu konudan şikayetçiyiz. Vatandaşlarda bu araçların numaraları mevcut. Vatandaş Taksi istediği zaman bu numaradan irtibata geçtiğinde, Korsan Taksiler sivil araçlarla taşımacılık yapıyorlar. Bu araçların üzerlerinde hiç bir şekilde TAKSİ logosu olmamakla birlikte, plakaları da taksi plakası değil. Sivil plakalarla yolcu taşımacılığı yapıyorlar. Bu da bizim emeğimize vurulmuş bir darbedir. Çanakkale genelinde müşterilerin yüzde 30’unu korsan taksiler çalıyor. Telefon numaraları bile özel şahsi araçlarının üzerinde duruyor. Gözümüzün içine bakıla bakıla emek hırsızlığı yapılıyor” dediler.

“DEVLET HASTANESİ 40 TL”

Esenlerden yeni hastaneye taksi ile gitmek isteyen bir vatandaş 40 TL gidiş 40 TL geliş parası ödüyor. Esenlerden yeni devlet hastanesine acil bir şekilde gitmek isteyen ve gitmek zorunda kalan vatandaş 80TL ödemek durumunda… Asgari ücret alan bir aile bu ücretleri nasıl ödeyecek?

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech