Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çarşıdan aldım bir tane

Kış aylarının en vazgeçilmez

Kış aylarının en vazgeçilmez şifa depolarından biri olan nar tezgahlardaki yerini aldı. Narın kilogram fiyatının kış ortasında daha da yükseleceği düşünülüyor.

Nar sonbahar mevsiminde çıkan ve sağlığımız açısından oldukça faydalı bir meyve çeşididir.Pazar tezgahlarında yerini alan Urfa narı 2 TL’den Bayramiç narları ise 2.5 TL’den satılıyor. Şu anda ucuz olan narın kilogram fiyatının kış ortasında daha da yükseleceği düşünülüyor. Bayramiç narları yeterince olgunlaştığı için çatlak ve daha soluk bir görünüme sahip ancak tadı bir o kadar tatlı. Urfa narları ise daha ufak ve daha kırmızı.

Halk arasında cennet meyvesi olarak bilinen narın sağlığımıza olağanüstü faydaları bulunmaktadır. Narın meyvesinden çekirdeğine hatta dışında yer alan kabuğuna kadar sağlığımıza bir çok alanda fayda sağlamaktadır.

Basur tedavisinde kullanılır

Toplumu en çok etkileyen sağlık sorunlarından bir tanesi de basur hastalığıdır. Bu hastalık kişiye günlük yaşamında oldukça rahatsızlık verebilir. Yarım litre suyun içerisine bir avuç kadar atılıp bekletilen nar kabuğu suyunun basura şifa olduğu bilinmektedir.

Sindirim sistemine iyi geliyor

Günde bir adet mevsiminde tüketilen nar sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir.

Yanıklara tedavi amaçlı kullanılıyor

Nar kabuğu püresinin yanıklar üzerinde tedavi edici etkisi olduğu biliniyor. Kabuğu dövülerek yaranın üzerine uygulanan nar, iyileşme sürecini hızlandırıyor. Yara üzerinde yer alan mikropların giderilmesini sağlıyor.

Kanser hastalıklarından koruyor

Yapılan araştırmalar sonucunda narın kanser hücrelerinin yayılma hızını azalttığı ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda kanser hücrelerini öldürücü özelliği de olduğu bilinmektedir.

Eklem ağrılarına iyi geliyor

Düzenli tüketilen narın eklem ağrılarını azaltıcı ve tedavi edici etkisi bulunmaktadır.

Kandaki mikropları temizler

Narın içerisinde yer alan anioksidanların kanı temizleyici etkisi bulunmaktadır.Narın meyveleri kadar çekirdeğinin de sağlık üzerinde bir çok olumlu etkisi mevcuttur. Nar meyvesi oluşmadan önce çiçek halinde meydana gelmektedir. Nar çiçeğinin de sağlığımıza bir çok faydası mevcuttur.

Zatürre tedavi edici

Narın faydaları arasında zatürre hastalığını da tedavi edici etkisi olduğu söylenmektedir. Nar bağışıklığı hızlı bir şekilde güçlendirdiğinden zatürre olan hastalara da önerilmektedir.

Bayılmalara karşı nar şerbeti

Narın tansiyonu dengeleyici etkisi barındırmasından dolayı bayılan bir kişiye içirilen nar suyunun ayıltıcı etkisi olduğu bilinmektedir.

Bağırsak ameliyatları

Narın sindirim sistemini hızlandırıcı etkisi bulunmasından dolayı bağırsak ameliyatı geçirenlere nar tüketimi önerilmemektedir.

Gaz ve şişkinlik sorunu yaşayanlar

Çok çabuk hazmedilse de bazı kişilerde gaz ve şişkinlik meydana getirebilir. Ateşi olan hastaların tüketimine dikkat etmesi gerekir.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech