Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pazarda limon sorunsalı

Nevşehir’de özel bir depolama

Nevşehir’de özel bir depolama sistemi ile muhafaza edilen limonlar 8 TL’den satılıyor. Pazar esnaflarından limon satıcısı Kemal Uzcan, “Limon kışın ucuz alan yok, yazın pahalı alan çok, neden anlayamadım.” dedi.

Her mevsim tüketilen, binbir derde çare olan limon her mevsim tüketiliyor. İklimsel koşullardan dolayı Çanakkale’de yüksek bir üretim yapılamıyor. Yıllardır pazarda limon satan Kemal Uzcan, haftanın üç günü semt pazarında tezgah açıyor.limon satıcısı Uzcan’a ise bir dokunan bir bin ah işitiyor.

Uzcan limon fiyatlarının normal olduğunu ifade ederken, “3 TL’den 8 TL’ye kadar limon var. Limon fiyatı yazın yükselir ama çok satılır. Kışın fiyatlar düşer ama psikolojik midir nedir bilmem, vatandaş limon pahalı diyor. Limon şu an normal fiyatında satılıyor.” dedi.

Akdeniz’de yetiştirilen limonlar, Kapadokya bölgesindeki doğal soğuk hava depolarına getiriliyor. Her yıl Akdeniz Bölgesinde dalından olgunlaşmadan ve sulanmadan, yeşil renkte toplanan limonlar Kapadokya’daki kayadan oyma doğal depolara getirilerek sulanması ve lezzet kazanması sağlanıyor. Yılda yaklaşık 6 milyon sandık olgunlaşmamış limon, Nevşehir’in Kavak beldesi ile Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan depolara girerek muhafaza ediliyor. Daha sonra pazara dağılan bu eski limonun 8 TL’den satıldığını ifade eden Uzcan; “Eski limonun suyu az olur ama ekşisi çok olur. İnsanlar çok soruyor eski limon ne demek diye. Anlata anlata sıkıldım, artık anlatmıyorum. Bir de küçük poşet olunca tezgahta çok limon unutuluyor. Ben onları bir zaman muhafaza ediyorum ama bir yere kadar. İki hafta sonra gelen var benim limonum vardı diye. Vatandaşları daha dikkatli olmaya davet ediyorum.”dedi.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech