Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hastane Yolu Çile Dolu

Mehmet Akif Ersoy Devlet

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine ticari taksi ile gitmek isteyen vatandaşlar, şehir merkezinden hastaneye 33 TL taksimetre ücreti ödemekten muzdarip. Vatandaşlar ayrıca sabah trafiğinde 1 saatte hastaneye ancak ulaştıklarını dile getiriyor. Biz de Gündem Gazetesi olarak konuyu muhattaplarına sorduk.

Çanakkale’nin yeni devlet hastanesi olan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastranesinin açılması, ulaşım sorunlarını da beraberinde getirdi. Kent merkezinin uzağında inşa edilen hastaneye ulaşmak isteyen vatandaşlar, ulaşım için ticari taksiyi seçmeleri durumunda 33 TL ücret ödediklerini belirterek bu rakamın fazla olduğunu dile getirdiler. Ayrıca bazı vatandaşlar sabah saat 08.30’daki doktor randevularına 1 saatte ancak gidebildiklerini belirttiler. Gündem gazetesi olarak iddia edilen konuyu, yereldeki muhattaplarına sorduk.

“ÇT3, 55 DAKİKADA GİDİYOR”

Konu ile alakalı olarak görüşlerini aldığımız Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses şunları belirtti: “Şu an Eski Devlet Hastanesi önündeki taksi durağından bir vatandaş, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine 32 TL ücret ödeyerek gidebiliyor. Ben zaten Çanakkaleli taksicilerin güzergahı değiştirerek, yolu uzatacağını kesinlikle düşünmüyorum. Süre olarak ise bir taksinin Atatürk Caddesi’nden, İskele Meydanı’ndan veya Eski Devlet Hastanesi önünden Yeni Devlet Hastanesine 1 saatte ulaştıklarına inanmak mümkün değil. ÇT-3 hattını kullanan otobüsün sabah saat 07.10’da SSK’dan kalkarak, Barışkent’i dolaşıp, sabah saatlerinde trafik olarak en yoğun yerleri geçip ve hemen her durakta durup hastaneye ulaşması 55 dakika alıyor. Bu düzlemde sabah 08.30’da hastanede randevusu olan bir hastanın Atatürk Caddesinden Yeni Devlet Hastanesine 1 saatte ulaşması söz konusu değil.”

“33 TL TAKSİMETRE ÜCRETİ NORMAL”

Günaydın Taksi Durağında taksicilik yapan Sırrı Yalçın ise konu olarak gazetemize şunları anlattı: “Bizim durağımızdan taksiye binen bir vatandaş Yeni Devlet Hastanesine 32-34 TL arasında ulaşır. Bazen yoğun trafik olduğunda Plaj Mahallesi güzergahından veya Troy Caddesinden gitmek zorunda kalıyoruz. Ancak ne olursa olsun fiyat 32 ile 34 arasında değişir. Zaman olarak ise en yoğun trafikte bizim Yeni Devlet Hastanesine ulaşmamız 20 dakikayı geçmez.”

“ÖTV VE DOLAYLI VERGİLER GERİ ÇEKİLMELİ

TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit ise konunun tüketiciyi ilgilendiren kısmı ile alakalı gazetemize açıklamalarda bulundu. Berkit, taksicilerin ve ilgili Esnaf Odaların, Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarına ve MTV zamlarına karşı tepki göstermediğini belirtti. Başkan Berkit, bu nedenle bir vatandaşın en önemli hizmet olan sağlık hizmetini almak için hastaneye giderken ticari taksiyi kullanması durumunda ne yazık ki böyle olumsuz örneklerle karşılaştığına dikkat çekti. Berkit, ÖTV ve dolaylı vergilerin geri çekilmesi gerektiğinin altını çizerek, sonuç olarak alınan her verginin ve yapılan her zammın toplumun her kesimine yansıdığını belirtti.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech