Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO’da MYK toplantısı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve MEYBEM A.Ş. işbirliğinde, ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler kapsamında zorunlu hale getirilen “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ÇTSO tarafından MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda verilen bilgilere göre; 158.720 kişi MYK mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu sonucu uygulamaya konan teşvikten yararlanırken, işsizlik sigortası fonundan karşılanan toplam sınav ve belge ücreti 108 Milyon TL oldu. Konuyla ilgili bilgi veren MEYBEM A.Ş. Uzmanı Yasemin Sezer, ÇTSO’nun Türkiye genelinde en çok sınav düzenleyen ilk 5 Oda arasında yer aldığını belirterek, MYK mevzuatı hakkında bilgi verdi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gün, 7 no’lu Meslek Komite Başkanı Adem Yılmaz, Başkan Yardımcısı Mahacır Fidan, Komite Üyeleri; Kudbettin Uyanık, Halis Taş ve Genel Sekreter Sema Sandal ile işveren ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda, ilk olarak tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde 81 farklı meslek dalında çalışan personel için zorunlu hale gelen meslekler hakkında bilgi verildi.

MYK Uzmanı Fatih Bilen; “Hâlihazırda mesleklerin bir standardı olmadığı için eğitimde, ölçe, değerlendirme ve üretimde kalite ve verimliliğin sağlanması amacıyla tüm meslekler için Ulusal Yeterlilik Sistemi getirilmiştir. Ulusal ya da Uluslararası meslek standartları, bir mesleği icra eden kişinin sahip olması gereken asgari bilgi, beceri ve yetkinliklerin ölçme-değerlendirme esaslarını tanımlayan dokümandır. Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, MYK tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra MYK Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır.” açıklamalarında bulundu.

Katılımcılar tarafından MYK mevzuatı hakkında gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde sorulan soruların uzmanlar tarafından cevaplanmasıyla toplantı sona erdi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech