Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kültür-Sanat

Çamura sanatsal dokunuşlar

Cevatpaşa Mahallesi’nde bulunan Seramik Müzesi’nde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Yirmi beşinci yılı etkinlikleri kapsamında, ÇASEM’in planladığı üç aşamalı geleneksel Çanakkale Seramikleri’nin uygulama çalışmalarının ikinci aşaması gerçekleşti.

Birinci aşamada Hilal Taşkıran tarafından verilen dekor eğitimlerinin sonuçlarının değerlendirilmesinin ve ustaların Çanakkale Seramik formlarıyla birleştirilmesi amacıyla ortak çalıştay düzenlendi. Çalıştaya Çanakkale seramiğini üreten ustalar, Adil Can, İsmail Bütün ve teknolojik bilgileri ile Taner Olbay katılımcı oldular.

Uzun yıllar Çanakkale araştırmaları yapan,Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Prof.Dr.Billur Tekkök etkinlikte bilgilerini paylaştı. Çalıştay kapsamında dekor eğitimi alan öğretim elemanları Seramik Müzesi’nde uygulamalarını gösterdiler. Yapılan uygulamaların üçüncü aşaması 16 Kasım’da Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergilenecek.

Proje sorumlusu ve koordinatörü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümü öğretim görevlisi Ayşe Güler, etkinlik ile ilgili, “Çanakkale Seramik Müzesi’nde böle bir etkinlik ve uygulama yapmamızda ve çalıştayın halka yayılmasında katkısı olan,Müze müdürü Şerife Biçici’ye teşekkürler” dedi.

Güler, etkinliğin ilk defa yapıldığını, kursiyerlerin gelenekselleşmesi için taleplerinin olduğunu ama gelenekselleşmek için her defasında üzerine bir şeyler konması gerektiğini belirtti.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech