Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekmek Zammında Son 1 Ay

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her ayın son Çarşamba günü düzenlenen Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Selçuk Semizoğlu ekmeğe yapılacak zamla alakalı net kararın 1 ay içerisinde belli olacağını belirtti.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı Meclis Toplantısını bu  akşam saat 17.00’da ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirdi. ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay’ın  başkanlık ettiği toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Sayman Üye Mustafa Kansu, Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Osman Okyay 2018 yılının 2017 yılına göre daha zorlu ekonomik şartlarda geçeceğini, ancak hükümet tarafından alınan ekonomik önlemlerin zorlu geçmesi ön görülen yılda önemli olduğunu belirtti. Okyay ayrıca, bir sonraki yılda büyüme oranının yüzde 5’in altında kalabileceğini de sözlerine ekleyerek, hükümet tarafından kısa, orta ve uzun vadeli programların yapıldığının altını çizdi.

Yönetim Kurulu adına konuşma yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise şunları söyledi: “Türkiye’de 239 bin kişi Mesleki Yeterlilik Belgesine sahipken, ülkede şu anda 200 bin kişi müteahhitlik yapıyor. Bu oranla bakıldığında ya kurs sayıları arttırılmalı ya da süre uzatılmalı. Yönetim Kurulu Başkanı olduktan sonra yeni Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarla bir çok ziyaretler gerçekleştirdik. Amacımız Çanakkale’ye kalıcı projeler kazandırmak. Ekmek zammı konusunda biz 1.25 TL ücreti zaten daha önce onaylamıştık. Şu anda ilgili Bakanlık ile Çanakkale Valiliği arasında görüşmeler devam ediyor. 1 ay içersinde karar belli olur.”

Bir önceki toplantı tutanağının onaylanmasının ardından Hesap inceleme Komisyonunun Eylül ayı mizanı ile ilgili raporu okunarak, Meclis Üyeleri tarafından onaylandı. Gündeme gelebilecek diğer konuların görüşülmesi bölümünde söz alan ÇATOD Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Aydeğer, 2018 Troia Yılı için hazırlanan alt ve üst yapı çalışmaları ile ilgili Meclis Üyelerine bilgi verdi. Aydeğer Troia Müzesinin ise 2018 yılının 3’üncü çeyreğine yetiştirileceğini belirtti.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech