Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

700 minikle yola devam

700 ilköğretim öğrencisi ile

700 ilköğretim öğrencisi ile yola devam eden Atatürk İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

1998 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan ve Barbaros Mahallesinin büyük bölümünün talebine cevap veren Atatürk İlköğretim Okulu, güçlendirme çalışmasının bitmesinin ardından yeni döneme başladı. Okul aile birliği başkanı Ayşe Özkaya ile okulu ve öğrencileri konuştuk. İşte o sohbetin satırbaşları…

“700 öğrencimiz ve 25 şubemiz ile yola devam ediyoruz. Ben okul aile birliği başkanlığını severek yapıyorum, okulun annesiyim aslında. Gözüm hep çocukların üstünde. Bu sene güçlendirme çalışmamız bitti ve kendi binamıza geçtik. İkili eğitim görürken işler biraz daha zordu tabi. Ana sınıflarımız, özel eğitim sınıfları ve ilkokul şubeleri ile eğitim öğretim hayatının içerisindeyiz. Bizim çocuklarımız daha çok küçük. O yüzden biraz daha sosyal aktivistler, geziler oyunlar ile dolu bir eğitim öğretim alıyorlar. Ana sınıflarımız Türk Kadınlar Birliği tarafından yeniden düzenlendi ve özel anaokullarının standardına kavuştu.”

OKUL BAHÇESİ 700 ÖĞRENCİYE YETERSİZ KALIYOR

“Güçlendirme çalışması yeni bittiği için okulumuzda büyük eksiklikler yok. Kütüphanemiz için gerekli yazışmalar yapıldı, kısa zamanda tamamlanacak. Fatih projesine henüz dahil olamadık. Sıra bizim okulumuza gelmişti ama müdürümüz güçlendirme çalışmaları devam ederken zarar görür endişesi ile istememişti. Şimdi yeniden sıramızı bekliyoruz. Sanıyorum bir sonraki eğitim öğretim döneminde o da hazır olacak. Fiziki yetersizliklerden dolayı bahçemiz 700 öğrenciye yeterli değil tabi, onun da çaresi yok gibi duruyor.”

SARIÇAY’DAN ŞEKERPINAR MEVKİİ’NE KADAR

“Okulumuzun mevcudu 700. İlkokul için oldukça çok bir sayı. Çünkü Sarıçay’dan Şekerpınar’a kadar öğrencisi olan bir okuluz. Her sene de sayımız artıyor. Bu da tabi zaman zaman bazı zorluklar yaşamamıza neden oluyor. bölgeye bir ilkokul daha yapılabilir belki.”

GÜVENLİK ÇOK ÖNEMLİ

“Okul Müdürümüz Ali Rıza Yılmaz ve öğretmenlerimiz, çalışanlarımız hatta kurulduğundan bu yana kantinimizi işleten Dudu teyzemiz bir aile gibiyiz. O yüzden bu okulda her zaman samimi bir hava vardır. Müdürümüz çoğu zaman haftasonları bile gelir, çalışır. Güçlendirme yapıldıktan sonra okul aile birliği olarak bütün camlara korkuluk yaptırdık. Çocuklar çok küçük, tedbirli olmak zorundayız. Zaten bir çok okulda güvenlik sorunu var. Okul kapılarında birer güvenlik olsa veliler de daha memnun kalırdı. Aslında velilerin okula girmesi hatta okul bahçesine girmesi kesinlikle yasak. Ama buna engel olmak da çoğu zaman mümkün olmuyor. Her velinin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu hem karmaşayı önlemek, hem de çocukların özgüven kazanmasını sağlamak adına çok önemli.”

SOSYAL AKTİVİTELER ÇOK ÖNEMLİ

“Okulumuzda her sene bir gezi muhakkak düzenlenir. 3. sınıflar Şehitlik, 4. Sınıflar Ankara gezisi yapar. Rehberlik öğretmenlerimiz çok başarılı. İhtiyaç sahibi öğrenciler tespit edilir. Çocuklar hiç rencide edilmeden gereken yardımlar yapılır. 2.Sınıflarda bağlama kurslarımız olur ve bu tamamen ücretsizdir. Öğrenci sadece bağlamasını temin eder. Sonra okul içinde kendi sistemlerimiz de var. Şöyle, her sene şubeler muhakkak değişir. Öğrenci her sınıfı başka şubede okur. 1. Sınıflar 1. katta , 2. Sınıflar ikinci kat diye devam eder. Eğer bir sene kuzeye bakan cephede ise bir sınıf diğer sene güneye bakan cepheye geçer. Bütün sınıflardaki perdeden dolaba, masaya kadar her şey standarttır.”

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech