Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Truva’da anlamlı vize çıkışı

Çanakkale Merkez’e bağlı Tevfikiye

Çanakkale Merkez’e bağlı Tevfikiye Köyünde bulunan Truva Antik kentinde düzenlenen 2018 Troia Yılı Lansman toplantı gerçekleşti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy vize uygulamasına değinerek; “Ne vizesi? Bu ülke vize koyulacak ülke mi?” dedi. 

Bu yıl 4’ncüsü gerçekleşen TÜRSAB’ın ‘Genişletilmiş Bölgesel Yürütme Kurulu Toplantısı’ çerçevesinde Troia Antik Kenti’nde ‘2018 Troya Yılı’ lansman toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Onur Gözet, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Çanakkale Körfez BYK Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ve TÜRSAB üyesi 39 seyahat acenteleri katıldı. Kokteylden önce Troia Antik Kenti gezildi.

İÇİNDEN ASKERLER ÇIKACAK MI?

Toplantısı öncesinde, Truva atı önünde kokteyl verildi ve özel olarak hazırlanmış Troia Atı şeklindeki pasta Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tarafından kesildi. TÜRSAB Başkanı Ulusoy pasta kesilirken; “İçinden askerler çıkacak mı?” şeklinde espri yaptı. Vali Tavlı ve Başkan Ulusoy pasta kesildikten sonra misafirlere ikram etti. Daha sonra protokol üyeleri ve davetliler antik kent içindeki antik tiyatrodaki törene geçti. Törende, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okundu. Daha sonra protokol konuşmaları yapıldı.Törende kısa bir konuşma yapan Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troia Antik kentinin 1996 senesinde Milli Park ilan edilmesini bir milat olarak değerlendirdi. 1988’de öğrenci olarak geldiğinde kentin harabe halinde olduğunu ifade eden Aslan 30 yıllık sürecin kısa bir değerlendirmesini yaptı. Vali Orhan Tavlı da törende kısa bir konuşma yaparak bölgenin önemine değindi ve destekleyen tüm kurumlara teşekkür etti.

“NE VİZESİ?”

Mikrofonsuz konuşmayı tercih eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy vize uygulamasına değinerek, sert sözlerle eleştiride bulundu. Başkan Ulusoy; “Tarihin belleklerine hücum etmeyeceksin. Evet, kullanarak korumayı öğrenmemiz lazım. Ama o kadar zenginlik vermiş ki Allah bize. Petrol vermemiş ama suyu, tarımı, güzel toprakları vermiş. Kazıyorsun Zeugma çıkıyor. Baraj yapmaya kalkıyorsun. Hasan Keyf mi? Baraj mı? Tercihini zor kullanan bir ülkeyiz. Avrupa ülkelerine sesleniyorum; bizim sırtımızı okşayın, bizim sırtımızı kaşımayın. Kaşıdığınız zaman tırnaklarınız kırılır. Bizde hafif çizik olur ama ertesi gün o çizikler geçer. Ama sizin tırnaklarınız kolay kolay yerine gelmez. Bize vize koyuyorsunuz. Ne vizesi? Bu ülke vize koyulacak ülke mi? Medeniyet, Doğu’dan Batı’ya gelmiştir. Biz Doğu’nun sınırındayız. Bizim sınırımız kim? Avrupa. Avrupa’nın sınırı kim? Okyanus. Onlardan da olsa olsa yüzme şampiyonu olur.” dedi. Başkan Ulusoy sözlerine şu şekilde devam etti:

“ÇANAKKALE’YE BİZİM BORCUMUZ VAR, BU BORÇ BİTMEZ”

Yerli ve yabancı turistlerin bölgeye getirilmesinin önemine de değinen Başkan Başaran Ulusoy;  “Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki savaşların olduğu, bir savaştan iki devletin çıktığı ve bir savaşın kutlandığı, törenlerin yapıldığı tek yer Türkiye’dir. Ben zaten söylüyorum; şöyle bir dünya haritasını göz önüne alın. Kuzey Amerika, Güney Amerika, İngiltere, Sicilya, Suudi Arabistan, Afrika, Japonya dikey, her taraf dikey. Allah’ın işine karışmayın kardeşim. Bize vazife vermiş biz de yatay yapmışız. Ne yaparsan yap bu topraktan geçeceksin. Geçin ama bizi rahatsız etmeyin. Doğru mu? Bu topraklar verimli topraklar. Seyahat Acenteleri Birliği olarak maddi, manevi her türlü desteği vereceğimizi burada ifade ediyorum. Çanakkale’ye bizim borcumuz var, bu borç bitmez. Bu topraklar bizi hep bağrına bastı. Yorgun bu topraklar ama bıkkın değil. 5 bin yıl önce beraberce yaşamayı öğreten bu toprakları şimdi biz bağrımıza basıyoruz. Biz buradan ekmek yiyoruz. Bu taşların dili olsa, ‘Bizi unutmayın biz burada beraber yaşadık. Siz kucaklaşmayı ve birleşmeyi öğrenin, ayrışmayı bırakın’ der bu taşlar.” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech