Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atma, ver!

Çanakkale’de yaşayan bir grup

Çanakkale’de yaşayan bir grup yardımsever sosyal medyada bir araya gelerek hem geri dönüşüme katkıda bulunuyor hem de yardımlaşmanın tadını çıkarıyor.

Sosyal medyanın olumsuz yanlarının dışında çok olumlu yanları da var. Geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada ‘Çanakkale Atmaver’ isimli grup kısa sürede 14.000 takipçiye ulaştı. Ellerinde ihtiyaç fazlası olan her şeyi grupta paylaşan kentliler bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Böylece hem ev ekonomisine katkı sağlanıyor, hem geri dönüşüme.

Grupta para toplanmıyor, dolayısıyla para yardımı da yapılmıyor. Ancak gelinlikten çekyata, ayakkabıdan okul çantasına ihtiyacınız olan her ürünü bu sayfada bulmanız mümkün. Böylece hem elinizde fazla olan ürünü çöpe atmak zorunda kalmıyorsunuz. Elinde ihtiyaç fazlası ürün olan gönderisinin başına teklif yazıyor ve ürünün fotoğrafını ve özelliklerini paylaşıyor. Bu ürüne ihtiyacı olan üye de ister yorum kısmına ister özel mesaja geri dönüş yapıyor. Eğer herhangi birisinin bir ürüne ihtiyacı varsa o da talep yazıp, ihtiyacı olan ürünü yazıyor. Böylece herhangi bir üyenin elinde bu ürün varsa ve verebilecek durumda ise ihtiyaç sahibi ile görüşüyor.

Tüketim çılgınlığının hat safhaya geldiği ve geçim sıkıntısının herkesi pençesine aldığı günümüz dünyasında böyle hareketler büyük anlam kazanıyor.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech