Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nazım Hikmet Kuvayi Milliye tam not aldı

Biga Kent Konseyi ve

Biga Kent Konseyi ve Biga Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ortaklığında ve Biga Belediyesi’nin destekleriyle Kuvayi Milliye Destanı sahne aldı. Biga üretimi ve Bigalıların destekleriyle ortaya çıkan oyun, bu şekliyle ilk kez seyirci karşısına çıkarken; tiyatroseverlerden de tam not aldı.

Biga Belediyesi haber bültenine göre; Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı’ndan Murat Gülcen’in uyarlayıp yönettiği oyunun müziklerini Özgür Barış Çakıroğlu besteledi. Kostüm tasarım ve dikimini Rafet Bayram Elkasoviç’in hazırladığı oyunun görsel iletişim danışmanlığını ise Ressam Salim Savaşça üstlendi.

‘Nazım Hikmet Kuvayi Milliye’ adlı oyun, Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde tiyatroseverlerle buluşurken tüm salon kısa sürede doldu.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın ‘kültür ve sanat şehri’ hedefi sonrası Biga’da artan kültür ve sanat çalışmaları da hız kazanmıştı. Biga’ya gelen çok sayıda ünlü tiyatro sanatçısı başta olmak üzere önemli isimlerin de etkileriyle Biga’da yerel sanat meraklıları da çalışmalarını hızlandırmışlardı. Bu çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Biga Belediyesi ve Biga Kent Konseyi; yerel tiyatroculardan oluşan ve yerel desteklerle hayat bulan Biga Eğitim Kültür ve Sanat Derneği’nin en büyük destekçileri arasında yer alıyor.

Oyuncuların ayakta alkışlandığı oyunun sonunda sahneye çıkan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Bu akşam bugüne kadar yapılan etkinliklerimizin en farklısını, en gerçek etkinliğimizi burada gerçekleştirdik. Atatürk Kültür Merkezi artık kendi meyvelerini vermeye başladı. Biga’nın kültür ve sanat alanındaki değişim ve gelişim işte buradan başlıyor ve kalıcı hale gelmesi için ilk adımlar atılmış oluyor” ifadelerini kullandı.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech