Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halkın arazisi 2019’da bilim merkezi!

Merhum Hacı İbrahim Bodur’un

Merhum Hacı İbrahim Bodur’un hayattayken “hayalim” olarak dile getirdiği çocuklara yönelik bilim, sanat merkezinin temelleri bu yıl sonu atılıyor. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Çanakkale halkın ait olan araziye yapılacak proje 2019’da hayata geçirilecek…

Kentte uzun yıllar üretim gerçekleştirilen eski Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikası’nın bulunduğu 12.026.56 metrekarelik alan geçtiğimiz yıllarda Çanakkale Belediyesi tarafından kent halkına kamusal alan olarak kazandırılmıştı. Çanakkale Belediyesi mevcut alana “Bu arsanın tamamı 12.026.56 metrekare olup; Çanakkale halkına aittir” tabelasını yerleştirmişti. Çanakkale halkına ait arazi 2019 yılında çocuklara yönelik bilim ve sanat merkezi olacak. Çanakkale’ye büyük katkıları olan Hacı İbrahim Bodur’un, yaşamında “hayalim” olarak söz ettiği proje 2019 yılında tamamlanacak.

İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı ile Çanakkale Belediyesi ortaklığında yapılacak Çanakkale Çocuk Bilim Merkezi’nin temelinin bu yıl sonunda atılması planlanıyor. Mali yükümlülüğü vakıfın karşılayacağı merkezin inşasının 18 ay süreceği öngörülüyor. Proje için yapılan protokol son aşamaya geldi. Konu, Çanakkale Belediye Meclis gündemine de gelmiş ve 30 yıl ortak kullanım kararı alınmıştı.

BİLİME DAİR HER ŞEY OLACAK

Bilime ve sanata yönelik faaliyetlerin yer alacağı merkez örnek teşkil edecek. Merkezde dinazor iskeleti, astronot kıyafeti, denizaltı, uçak motoru, robotlar ve bir çok materyal daha yer alacak. Belirlenen istasyonlarda çocukları merkeze götürecek otobüslerin camlarının led ekran ile kaplatılması planlanıyor. Otobüs ile merkeze giden çocukların led ekranlar aracılığıyla sanki uzayda seyahat ediyorlarmış gibi taşınması amaçlanıyor. Bilim, kültür ve sanat faaliyetlerinin haricinde, alanda Çanakkale Belediyesi’nin işleteceği 300 metrekarelik kafeterya da yer alacak.

Atakan Alkış

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech