Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karacaören yükseliyor

Büyükşehir olma yolunda ilerleyen

Büyükşehir olma yolunda ilerleyen Çanakkale’de nüfus da her geçen gün artıyor. Nüfusa oranla kentte yeni imar alanları da açılmaya başlandı. Karacaören köyünde 2 milyon metrekare alan imara açıldı. İmara açılan arazide 22 parsel ruhsat alırken bu parsellerin 7 tanesi maliye arazisine ait alanlar olduğu öğrenildi.

Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; 22 parsele imar ruhsatı verildi. Bu kapsamda bölgede imar ve altyapı çalışmaları da hız kazandı.

Çanakkale kentinin nüfusu günden güne artmaya devam ediyor. Kent merkezinde yoğunluk, her geçen gün daha da hissedilir hale geldi. Otopark sorunları, dar olan sokaklarda trafik sıkışıklığı, kırmızı ışıkların uzun olmasından dolayı oluşan araç kuyrukları, üniversite döneminde şehre gelen binlerce öğrenci ve şehrin tam ortasında bulunan arabalı feribot iskelesinde oluşan metrelerce kuyruklar vatandaşı yoran unsurlar arasında… Çanakkale’de konut ihtiyacını karşılamak ve barınma ihtiyacına cevap verebilmek adına Merkez ilçede yeni araziler imara açıldı. Çanakkale geçmiş dönemlerde Kepez beldesine doğru gelişmiş, yayılmıştı. Bu günlerde ise Esenler Mahallesi ve Karacaören köyüne doğru ilerliyor. Karacaören köyü tarım arazileri imara açılırken, bölgede altyapı çalışmaları da başladı.

“2 MİLYON METREKARE ALAN İMARA AÇILDI”

Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Karacaören köyü arazilerinde 2 milyon metrekare alan imara açıldı. İmara açılan arazide 22 parsel ruhsat aldı. 22 parselden 7’si Maliye arazisine ait. Arazi üzerinde ummalı bir biçimde altyapı ve kanalizasyon çalışmaları ekiplerce sürdürülüyor.

“KARACAÖREN’DE OTOPARK SORUNU OLMAYACAK”

Kent içerisinde görülen otopark sorunu Esenler Mahallesi’nde görülmüyor. Planlı ve düzenli gelişme alanı olan bölgede her konutun kendi otopark alanları bulunuyor. Sokaklarda ve caddelerde trafik sıkışıklı söz konusu değil. Karacaören içinde aynı durum söz konusu olacak. Her konutun kendi otopark alanı olması planlanıyor. Karacaören İmar planlarına ek olarak otopark durumu da not olarak düşüldü. Karacaören bölgesinde otopark durumu kendi içlerinde çözülecek dendi. Plana ek olarak Bölgede yapılacak yerleşim alanlarının yer altlarına otopark yapılması kararı alındı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech