Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Değirmenci suskunluğunu bozdu

Değirmenci suskunluğunu bozdu Çanakkale

Değirmenci suskunluğunu bozdu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) tarafından konulan sansürün ardından, Halk Tv’de Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası programına konuk olan televizyon habercisi ve gazeteci İrfan Değirmenci, suskunluğunu bozdu.

            “KONUŞMAK İSTEYEN CESARETİ VARSA HER KOŞULDA KONUŞUYOR”

Halk Tv’de Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası programına 13 Ekim’de konuk olan İrfan Değirmenci suskunluğunu bozdu. ÇOMÜ’nün tek kişilik gösterisine koyduğu sansürün ardından ilk kez konuşan İrfan Değirmenci, “Çanakkale bir partiye, bir kişiye ya da bir kuruma, bir aileye ait değildir. Çanakkale, hepimizin gururudur, seksen milyonluk ülkemizin vatandaşlarımızındır. Her aileden Çanakkale şehitleri var. Dünya’nın bir yerinde biri bize sorduğu zaman nerelisin diye, rahatlıkla Çanakkaleliyiz diye cevap verebiliriz. Ben de tek kişilik gösterimde Çanakkale’den, Çanakkale Şehitlerimizden bahsediyorum. Keşke Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü de gelse de gösterimizi izlese… Bazen diyorlar ki niçin bizim şehrimize gelmiyorsun? Çok özledik seni televizyonda da göremiyoruz gel bizim şehrimizde oyna diyorlar. Fakat üç aylık kısa bir tecrübeyle öğrendim ki, her şehrimizde oyun oynanabilecek kalabalığı ağırlayabilecek bir salon yok. Çanakkale’deki en büyük salon da Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Seyit Onbaşı Salonu. Önce salonun ismini değiştirmişler öğrendiğime göre Seyit Onbaşı’nın ismini kaldırmışlar. Sonra da bana bir yazı gönderdiler rektörlükten, rektör imzalı. Dediler ki; İrfan Değirmenci, ülke çapında tepkilerin yöneldiği bir isim olduğu için, üniversitemizde ona salon veremeyeceğiz. Bana bir tepkiniz var mı sevgili dostlar? Biz de şöyle yaptık, duyurmuştuk gençlere geleceğiz Çanakkale’ye 27 Ekim’de demiştik. Hatta yerel organizasyonu yapan arkadaşlar da tüm hazırlıkları, bütün ayarlamaları yapmıştı. ‘Gideceğiz’ dedim ben de! Eğer üniversitede değilse başka bir yerde, neresi varsa orada. Düğün salonu mu? Pekala. Salonda mı bulamadık, kent meydanında. O da mı olmadı? Çanakkaleli bir ailenin evinin kapısının önünde… O da mı olmuyor? pencereden yarı belime sarkarak. Konuşmak isteyen eğer cesareti varsa zaten her halükarda konuşuyor zaten gördüğünüz gibi…” dedi.

27 EKİM’DE AQUAHALL’DE

İrfan Değirmenci’nin yazıp oynadığı tek kişilik gösteri “Anne Ben Artist Oldum” 27 Ekim’de 19.30’da Aquahall’de gerçekleştirilecek. Organizasyonu düzenleyen Vizyon Medya Reklam Organizasyon firmasının Yetkilisi Çağatay Değirmenci ise “Gösterimize 15 gün gibi kısa bir süre kala sıkıntılı zamanlar geçirdik. Bilinçli bir şekilde mağdur edildik. Sayın Değirmenci’ye Çanakkale’ye olan hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler her şeye rağmen vazgeçmedik, tüm Çanakkale’yi 27 Ekimde gösterimize davet ediyoruz.” dedi.

Gösteriye Çanakkalelilerin yoğun ilgi göstereceği tahmin ediliyor.

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech