Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kolay meyve maskeleri

Cilt maskelerine yüksek ücret

Cilt maskelerine yüksek ücret ödeyenlerdenseniz bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederiz. Çoğu cilt maskesinin içinde bulunan meyveler ile evde kendiniz de cildi canlandıran, besleyen, nemlendiren ve güneşe karşı koruyan cilt maskeleri hazırlayabilirsiniz.

Meyve maskeleri ile artık hem yüksek fiyatlardan hem de içeriğini tam olarak bilmediğiniz ürünlerden kurtulmanız mümkün olacak. İşte size cildiniz için doğal meyve maskesi tarifleri

KAYISI İLE YAPILAN YÜZ TEMİZLEME MEYVE MASKESİ

Kayısının cilde olan faydaları saymakla bitmiyor. Sadece maskesi ile değil, kayısıyı doğal yollar ile tüketerek ya da yağını kullanarak cildinizin hem temizlenmesini hem de canlanarak parlak bir görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle sivilce gibi cilt problemlerine oldukça iyi geldiği bilinen kayısı ile hazırlayacağınız yüz maskesi, peeling etkisi yaratarak cildinizdeki fazla yağı ve ölü deriyi temizlemek için oldukça ideal bir seçim olacaktır.

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı kayısı çekirdeği tozu

3 adet olgunlaşmış kayısının posası

Malzemeleri bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Eğer kayısı çekirdeği tozu bulamadıysanız yerine badem tozu ya da yulaf ezmesi tozu da kullanabilirsiniz. Karışımı hazırladıktan sonra yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika kadar bekletin. Ardından ılık bir su ile maskeyi temizleyin. Haftada 2 gün bu maskeyi yaparak hem cildinizi ölü derilerden temizlemiş hem de canlı bir görüntüye kavuşturmuş olacaksınız.

CİLDİ CANLANDIRAN PORTAKAL MASKESİ

Portakalın ciddi bir C vitamini deposu olduğunu bilmeyen yoktur. Kış aylarının en çok tercih edilen meyvesi olan portakal aynı zamanda cilt maskelerinin de içeriğinde önemli bir yer tutar. Cildi besleyen ve özellikle de ince kırışıklıkların görünümünü azaltmak için kullanılan portakal maskesi ile cildinizi sıkılaştırmak ve de yumuşatmak mümkün olacaktır.

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı bal

1 adet yumurtanın sarısı

1 adet portakalın suyu

Tüm malzemeyi bir kabın içerisine koyup karıştırın. Karışımı cildinize sürerek 25 dakika kadar bekletin. Ardından soğuk ya da ılık su ile durulayın. Yumurtanın cildi sıkılaştırıcı etkisi zaten herkesin malumu buna bir de balın nemlendirici etkisi eklendiğinde cildinizde oluşan değişikliği hemen fark edeceksiniz. Bu maskeyi haftada 2 kez rahatlıkla yapabilirsiniz.

PARLAKLIK VEREN ÇİLEK MASKESİ

Hem görüntüsü hem de tadı ile akılları baştan alan çilek konu cilt maskesi olunca da şahane bir etki yaratmaya devam ediyor. Antioksidan bakımından oldukça faydalı olan çilek hem peeling etkisi yaratması hem de cildi onarması sebebi ile cilt maskeleri arasında en çok tercih edilenlerin başında geliyor.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı süt

1 çorba kaşığı pirinç suyu

Yarım kase çilek

Çilekleri bir kabın içerisinde çatal yardımı ile ezin. Ardından diğer malzemeleri ekleyerek pürüzsüz bir kıvam haline getirin. Karışımı yüzüne sürerek 20 dakika kadar bekletin. Ardından ılık su ile maskeyi yüzünüzden temizleyin. Bu maskeyi haftada 2 kez rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Derleyen: Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech