Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünyanın her yerinde engellilerin sorunu aynı!

Çanakkale Kent Konseyi Engelliler

Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi organizasyonunda bir araya gelen engelli dernek ve spor kulüpleri, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston günü münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk sundu. 

Kent Konseyi haber bültenine göre; Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Akif Telli tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Değerli katılımcılar bugün 15 Ekim Dünya Beyaz Baston körler ve güvenlik gününde bir aradayız. Toplumun her kesiminin sorunları yaşam felsefesi ve hayat tarzları elbette farklılıklar gösterir. Fakat dünyanın her neresine giderseniz gidin engellilerin sorunları temelde hep aynıdır. Elbette ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin ve ekonomik gelişimlerinin de toplumsal sorunda etkisi büyüktür. Her alanda engellilerin sorunlarını anlatsak ’da bunların çözümü ancak toplumsal birliktelikle mümkündür.

Değerli katılımcılar bu konuşmamda uzun uzun konuşarak sizleri sıkmayacağım fakat bazı konuları ifade etmem gerekir. Yıllardır Çanakkale’de Türkiye’nin dört bir tarafında hatta dünya’nın birçok yerinde engelli toplumu yani bizler eşit hak eşit yaşam için mücadele vermekteyiz.

“DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!”

“Eğitim, İstihdam, erişilebilirlik konularında hala çok büyük sorunlar yaşanmaktadır peki neden? Kanunlardan mı? Yoksa o kanunu uygulaması ve takip etmesi gerekenlerden mi? Hiçbir zaman suç tek taraflı olmaz yine burada daha 2 yıl önce yaptığım açıklamada kamuda ve özelde engelli personel açığını kapatın diye çağrıda bulunduk. Bazı STK’lar Ankara’da kadro sayıları için eylem yaptı fakat değişen hiçbir şey yok. Engellilerin maruz kaldığı taciz ve istismara uğramalarına karşın birçok eylem yapıldı değişen hiçbir şey yok Erişilebilir yaşam için 12 yıl önce kanun çıkarttık. Onlarca kaza yaşadık Yüzlerce kez haykırdık. Erişilebilir bir yaşam diliyoruz. Değişen bir şeyler olmasını istiyorsak çözümü ancak toplumsal birliktelikle mümkündür.

Sözlerimi tamamlar iken aramızda bulunan tüm engelli dostlarına canı gönülden teşekkür eder toplumsal birlik ve beraberliğimizin asla bozulmamasını dilerim. Bu ülkede şu sıkıntılı günlerde hemde farklı görüşte olursak olalım bir ve beraber olalım  terör illetinden  ve sınırlarımızdaki yangınlardan en kısa zamanda kurtulmak ümidiyle…”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech