Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BIFED’te kazananlar belli oldu

4’üncü Bozcaada Uluslararası Ekolojik

4’üncü Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nde(BIFED), kazananlar belli oldu. 70 ülkeden 330 belgeselin başvuru yaptığı festivalde, yönetmenliğini Julia Dahr’ın yaptığı Danimarka, Norveç ve Kenya ortak yapımı ‘Yağmur İçin Teşekkürler’ filmi, Fethi Kayaalp Büyük Ödülü’nü kazandı.
Bozcaada’da geleneksel hale getirilen, bu sene dördüncüsü tamamlanan Uluslararası Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali sona erdi. Dört gün süren festivalde, 21 belgesel film Salhane ve Bozcaada Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan gösterimlerde perdeye yansıdı.
Geçtiğimiz Cumartesi günü son bulan festival kapsamında saat 12:00’de Akdeniz Nurçelik Spor Kulübü ile Tekirdağ Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü kadın futbol takımları karşı karşıya gelerek gösteri maçı düzenledi. Karşılaşmanın başlama vuruşunu Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz yaptı. Saat  14:30’da ise “Çanakkale Süslü Bisikletli Kadınlar Grubu “7 kilometrelik bisiklet turu düzenledi. Bisiklet turuna adalı kadınlar da katıldı.

BİRİNCİLİK ÜÇ ÜLKE ORTAK YAPIMI FİLMİN OLDU
Kapanış günü saat 20.00’da Bozcaada Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreni öncesinde Boğaziçi Gençlik Korosu Konseri gerçekleşti. Konserin ardından ödül töreni düzenlendi. Festivalin büyük ödülünü yönetmenliğini  Julia Dahr’ın yaptığı Danimarka, Norveç ve Kenya ortak yapımı “Yağmur için Teşekkürler” (Thank You For The Rain) filmi kazandı. İkincilik, yönetmenliğini Jiu-liang’ın yaptığı “Plastik Çin” (Plastic China) adlı Çin-Tayvan yapımı filminin olurken; 3’üncülük ödülü yönetmenliğini Anushka Meenakshi ve Iswar Srikumar’ın yaptığı “Aşağı Yukarı & Yana” adlı Hindistan yapımı belgeseline gitti. Ödül töreninin ardından Fethi Kayaalp Büyük Ödülü’nü kazanan “Yağmur için Teşekkürler” filmi, Halk Eğitim Merkezi’nde yeniden perdeye yansıtıldı.

“DOLU DOLU GEÇTİ”

Ödül töreni sonrası konuşan Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz şunları söyledi;  “Bütçesi çok küçük, bütçesi sınırlı ama gönüllü katılımları ile çok büyük özveri ile çalışan organizasyon ekibi sayesinde 2 bin 500 kişilik, 38 kilometrekarelik bir alanda 70 ülkeden 330 belgeselin başvurduğu bir festivali yapmanın çok büyük onurunu ve mutluluğunu taşıyoruz. Ama bizim için bir kültür ve sanat faaliyetinin en önemli özelliği katılımcılarının olması, burada salonlar boş olsa bu filmler izlenmese inanın bir o kadar çalışmamıza rağmen içimiz buruk hissedecektik ama 4 gün boyunca gördük ki her gün her iki salonda dolu dolu geçti. Ben katılımlarından dolayı Bozcaada halkına ve misafirlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech