Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YeÅŸil Bina’da temel tamam

Çanakkale Belediyesi tarafından 2015

Çanakkale Belediyesi tarafından 2015 yılının Eylül ayında yapımına baÅŸlanan ‘YeÅŸil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası’ temel çalışmalarının yüzde 95’i tamamlandı.

Eski Belediye binasının arsası üzerine inÅŸa edilen ve Türkiye’de yarışma yoluyla seçilen ilk yeÅŸil yerel yönetim binası olma özelliÄŸi taşıyan ‘YeÅŸil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi’ binasının inÅŸaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 10964 metrekare alan içinde 27083 metrekare kapalı alan ile beraber katlı otopark alanı da barındıran bina, enerjisini sürdürülebilir enerji kaynaklarından saÄŸlayacak. Proje ile kente vatandaşın kullanabileceÄŸi yeni bir meydan daha saÄŸlanmış olacak. Devam eden çalışmaların geldiÄŸi ÅŸu anki noktada bina ÅŸeklini almaya baÅŸladı. Haftanın 7 günü çalışmaların gerçekleÅŸtirildiÄŸi inÅŸaatın 10 Temmuz 2018 tarihinde bitmesi bekleniyor.

“ZEMÄ°N ÇALIÅžMALARI UZUN ZAMAN ALDI”

Katıldığı bir okul ziyaretinde, 2015 yılında Belediye tarafından çalışmalarına baÅŸlanan ‘YeÅŸil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası’ hakkında bilgi veren Çanakkale Belediye BaÅŸkanı Ãœlgür Gökhan, binanın temeliyle alakalı çalışmalarının sonuna gelindiÄŸini belirtti. Zeminin karakteristik özellikleri ve yer altı su seviyesinin yüksek olması nedeniyle zemin iyileÅŸtirme çalışmalarının çok uzun bir zaman aldığını dile getiren Gökhan, çok tedbirli ve titiz davrandıklarının altını çizdi. Zeminde sıvılaÅŸma riskinin süreci olumsuz etkilediÄŸi, ancak gerekli olan tüm jeolojik etütlerin yapıldığına vurgu yapan BaÅŸkan Gökhan, binanın yükselmeye baÅŸladığını belirtti. Gelinen süreçte yaÅŸanan 2 inÅŸaat kazasında ise maalesef bir işçi hayatını kaybederken, bir işçi de düştüğü 5 metrelik çukurdan yaralı olarak kurtuldu. 1 katının kapalı otopark, bir katının 800 kiÅŸilik konferans salonu olarak planlandığı binanın inÅŸaat çalışmalarının, belirtilen tarihte bitirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech