Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Gider’e yeni görevinde tam destek

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alan 4 partinin ortak kararı ile 2018 Troia Yılı öncesi önemli bir görev verildi. Vekil Gider’e bir destek de AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’dan geldi. Turan, “Ayhan Beyin yeni görevi, şehrimiz için önemlidir” diyerek hemşerisini tebrik etti.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 4 partinin ortak kararı ile 2 Ağustos’ta kurulan Yurtdışına Kaçırılan Kültür Varlıklarımızın Belirlenerek İadelerinin Sağlanması ve Mevcut Kültür Varlıklarımızın Korunması İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Maksadıyla Meclis Araştırması Komisyonuna seçildi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gider’in komisyona seçilmesinin Çanakkale için önemli olduğunu vurguladı. Çanakkale’nin tarih alanında büyük bir mirasa sahip olduğunu belirten Turan, “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu toprakları, her devirde sayısız kültür varlığının üretimine katkıda bulunmuştur. Türkiye bu yönüyle dünyanın en zengin ülkelerinden olduğu gibi bunların korunması konusunda da dünyadaki en eski hafızaya sahip ülkelerdendir. Ülkemizde ki önemli tarih kentlerin başında Çanakkalemiz gelmektedir. Milletvekilimiz Ayhan Bey’in Kültür Varlıklarını Koruma ve Kazandırılması Komisyonuna seçilmiş olması bizim için önemlidir. Ayhan Beyin komisyona seçilmesiyle beraber Troia dönemine ait eserlerin şehrimize kazandırılması yolunun da açılacağını düşünüyoruz” dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech