Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aradığınız Hamsi’ye ulaşılamıyor!

Vatandaşın sıklıkla tükettiği ve

Vatandaşın sıklıkla tükettiği ve halkın balığı olarak adlandırılan hamsi, bu sene tezgahlarda kilosu 20 TL’ye satılıyor. Çanakkale Balık Pazarı esnafı, hamsinin bu sene yeterli olmağını, kasasının da bir hayli pahalı olduğunu vurguladı.

Az bir ücret ödeyerek fazla balık tüketiminin şifresi olan Hamsi’ye, balık sezonun açılmasının üzerinden günler geçmesine rağmen ulaşılamıyor. Dar gelirli ve orta gelirli ailelin sofrasında sık sık görmeye alışık olduğumuz omega deposu hamsinin kasa fiyatı, 300 TL den alıcı buluyor. Çanakkale Balık pazarında Hamsinin etiket fiyatı 20TL. Balıkçılar fiyatların oynak ve değişken olmasından memnun değilken, vatandaşta fiyatların pahalı olmasından şikayetçi. Balık pazarında en çok alıcı bulan balık palamut ve sardalye.

Çanakkale Balık Pazarı esnaflarından Numan Mutay hamsinin pahalı olmasını, “Hamsinin kilosunun normal şartlarda en üst düzeyde 10 TL olması gerekiyor. Ama şu anda denizlerimizde hamsi yok. Bunun sebebi havalar daha soğumadı. Havaların bu şekilde sıcak devam etmesi balık bolluğunu önlüyor. Balık soğuk, fırtınalı havada bollaşır. Hamsinin etiketinin 20TL olduğunu gören alıcı, almaktan vaz geçiyor. Şu anda en çok satılan balık sardalye. Sardalyenin kilo fiyatı da 15 TL. Sardalya bugüne kadar 10 TL den satılıyordu. Bugün 15 TL den satılıyor. Balığın fiyatı düzensiz olarak oynama gösteriyor. Palamutta da küçükler 10TL, büyükleri 20 TL’den satılıyor” diye anlatıyor.

“HAMSİNİN ETİKETİ 20 TL, KASASI 300 TL”

Bir diğer balık esnafı Doğan Uyar ise hamsinin kasasının 300 TL olduğunu söyledi. Uyar, “Hamside satışta fiyatlar pahalı olduğu gibi alışta da pahalı. Hamsinin kasası şu anda 300 TL’yi gördü. Hamsi genelde Çanakkale’ye İstanbul’dan geliyor. Şu anda denizlerde hamsi eksikliği var. En çok satılan ve tüketilen balık şu sıralar Sardalye, onunda kasa fiyatı 100 TL. Balık fiyatlarında bizim de memnun olmadığımız bir dengesizlik söz konusu” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech