Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşı bir dizi masraf bekliyor. Apartmanların dış yüzeylerinin mantolanması, kalorifer peteklerinin yenilenmesi, kombi masrafı ve dairenin pencereleri… Birçok vatandaşın görmezden geldiği pencereler, ısınmada faturayı düşürebiliyor.
Vatandaşların çoğu, oturdukları daireyi müteahhit nasıl yaptıysa o şekilde oturmaya devam ediyor. Evlerin pencereleri yakıt tasarrufunda vatandaşın en son aklına geliyor. Kombi bakımı, kalorifer peteklerinin değiştirilmesi, kömür-doğalgaz masrafı derken pencereler arka planda kalıyor.
Çanakkale Kent esnafından alınan bilgilere göre “Isıcam” teknolojisi ile bir dairede %30’dan fazla enerji tasarrufu sağlamak mümkün… Isıcam teknolojisi ile pencereler, daire içerisindeki sıcak havayı dışarıya, dışarıdaki soğuk havayı içeriye almıyor. Binaların dış cephesindeki mantolama mantığı ile doğru orantılı olarak, pencerelerde de ısı yalıtımı mümkün hale geliyor.
“%30 ISI TASARRUFU MÜMKÜN”
Isıcam Teknolojisinde kullanılan camların özelliklerine bağlı olarak ısı, güneş, gürültü kontrolü, emniyet ve güvenlik gereksinimlerinin biri ya da hepsi bir arada karşılanabiliyor. Isıcamlar; ısı kaybını %50, güneş ısısı girişini %40 azaltıyor. Kışın yakıt, yazın klima masraflarını ortalama %30 a kadar düşürüyor.
“ISICAM TEKNOLOJİSİ KENDİ İÇERİSİNDE SINIFLARA AYRILIYOR”
Isıcam Sistemleri K serisi, Solar Low-E kaplamalı cam sayesinde, sıradan çift camlara kıyasla ısı kayıplarını %50 azaltarak kışın yakıt masraflarını, güneş ısısının içeriye girişini %40 azaltarak da yazın klima masraflarını düşürüyor ve enerji tasarrufu sağlıyor. Isıcam için harcanan masraf sağlanacak yakıt tasarrufu ile vatandaşın cebine ortalama 1-2 yılda geri dönüyor.
Isıcam S, standart ısıyı korumak için tercih edilen cam olurken, Isıcam AL ise Ses yalıtımı+Emniyet ve güvenliği de sağlıyor. Isıcamların kullanımları yurdumuzda farklılık gösterirken, yetkililer tarafından Çanakkale’de iklim tipine göre Standart olanın kullanımı yeterli seviyede yalıtım sağlayacağı yönünde… Tunahan Ünsal