Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Basının gelişimi için önemli işbirliği

5216 ve 6360 Sayılı

5216 ve 6360 Sayılı Kanunlarla Basın İlan Kurumu’nun (BİK) görev alanına dahil olan gazetelerde çalışan basın mensuplarına yönelik Darıca Sosyal Tesisleri’nde iki günlük eğitim semineri düzenlendi.

Basın İlan Kurumu’nun haberine göre; iki günlük program, BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin’in kapanış konuşmasının ardından düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

Basın İlan Kurumu Darıca Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ve iki gün süren “Basın Mensupları Eğitim Semineri”nin kapanış programında BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin konuşma yaptı. Cem Elçin konuşmasına Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen basın mensuplarına, eğitimin verimli geçmiş olması temennileriyle başladı.

Elçin, uzun yıllardan beri uygulanmakta olan 67 sayılı Genel Kurul kararının yerine 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren kısaca Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği olarak adlandırılan yeni Yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini, bu eğitim programında da ağırlıklı olarak Yönetmenlik hakkında bilgilendirmeler yapıldığını, bundan sonra uygulamalarda karşılaşılabilecek her türlü sorunda BİK personelinin yardıma hazır olduğunu belirtti.

PERSONELİN NİTELİĞİ İÇİN İŞBİRLİĞİ

“Kurumumuz resmi ilan ve reklamların süreli yayınlarda yayınlatılmasına aracılık etmenin dışında gazeteciliğin, dolayısıyla gazetelerde istihdam edilen personelin niteliğinin ve kalitesinin arttırılması için de KOSGEB, İŞKUR ve Kalkınma Ajanslarıyla işbirliği içinde çalışmaktadır.” diyerek konuşmasına devam eden Elçin, BİK’in Bayramoğlu tesislerinde gerçekleştiğini ve son olarak 10 maddelik Ana Yapısal Diyalog Forumu deklarasyonunun yazımıyla bu projenin de tamamlandığını katılımcılarla paylaştı.

İki gün süren programda dijital gazetecilik, yeni Yönetmeliğin genel uygulama esas ve usulleri, denetleme ve içerik kontrolü hakkında uygulama esas ve usulleri, BİK ile Resmi İlan ve Reklam Yayınlayan Gazeteler Arasındaki faturalaşma, ödeme ve mutabakatlar, İLANBİS ve dijital dönüşüm çalışmaları, yerel gazetelerin dijital reklam piyasalarına entegrasyonu hakkında sunumlar yapıldı. BİK’in özellikle yerel basının dijital dönüşümü, yerel basın çalışanlarının istihdamı ve personel niteliğinin artırılmasına yönelik farklı kurumlarla geliştirdiği projelere dair bilgiler verildi.

Eğitim, programa katılanlara verilen sertifikaların dağıtıldığı törenle sona erdi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech