Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilerden Gökhan’a sert tepki

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal, Terzioğlu Yerleşkesinde Konsey Üyesi öğrencilerin katılımı ile yaptığı basın açıklamasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a sert sözlerle yüklendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı, Belediye Meclisinde Tülay Ömercioğlu ile yaşadığı tartışmadan otobüs yetersizliğine, şebeke suyu pahalılığından terör yandaşlığına kadar birçok noktada eleştirmek adına basın açıklaması gerçekleştirdi.

“GÖKHAN, GÖRÜŞME TALEPLERİMİZİ REDDETTİ”

Uysal, açıklamada şunları dile getirdi: “Geçtiğimiz günlerde bir kadının konuşmasına tahammülü olmayan, öğrenciyi muhatap almayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a aylar öncesinden ilettiğimiz sorunlar hala devam etmektedir. Başkan Gökhan bütün görüşme taleplerimizi reddetti. 50 bin öğrenciyi yok saydı. Yerleşkemize ve KYK yurtlarının bulunduğu bölgedeki otobüs sayıları ve seferlerinin yetersizliğini hepimiz biliyoruz. Belediye Başkanı bir gün makam aracı yerine otobüs kullanmayı denerse ne anlatmak istediğimizi anlar. Otobüs fiyatlarının fazla olduğunun farkında değil mi? Üniversite şehri olarak adlandırılan Çanakkale’ye yakışır bir Belediye Başkanı talep ediyoruz. Etiket sahibi olmak, etiketin altını doldurmak anlamına gelmiyor. Kente değer katan ve icraat yapan bir Belediye Başkanı isityoruz.”

“BU KONUŞMA İLK UYARIMIZDIR”

“Çanakkale’de ‘İktidar biziz’ diyen Başkan Gökhan, kadın ve öğrencilere yönelik saygısız ve tepeden bakan yönetim tarzı ile dikta olmaktan öteye gidememektedir. Birkaç gün önce Belediye Meclisinde, Meclis Üyesi bir kadına yönelik tutumu, girdiği kısır döngünün göstergesidir. Başkan Gökhan unutmasın ki iktidar; kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, öğrencisiyle halktır. Bu davranışlar ne Türk’ün töresinde ne dininde vardır. Bu konuşma takipçisi olduğumuz sürecin ilk uyarısıdır. Öğrenci arkadaşlarımızın sorunları giderilmedikçe, yeterli sayıda otobüs sağlanmadıkça, öğrenci olarak en pahalı suyu kullanmaya devam ettikçe, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bizi de karşısında bulmaya devam edecektir.”

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech