Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu Şehre Yakışmıyorsunuz”

Ak Parti Çanakkale İl

Ak Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanlığı, hafta içi Belediye Meclisinde yaşanan tartışma ile ilgili Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından Ak Parti Kadın Kolları İskele Meydanında aşure ikramında bulundu. 

Hafta içi gerçekleşen Ekim ayı Belediye Meclisinde yaşanan tartışmanın etkileri sürüyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Ak Parti Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu arasında yaşanan tartışmaya dikkat çekmek amacıyla, Ak Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Önceki gün saat 14.00’da başlayan açıklamaya ilçelerden de çok sayıda Ak Partili üyeler katılım sağladı. Ayrıca İl genel Meclisi Başkanı ve Ak Parti İl Genel Meclisi Üyeleri, Ak Parti Belediye Meclisi Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları ve İlçe Parti Başkanları ile çok sayıda partili de açıklamaya destek vermek için Cumhuriyet Meydanına geldi.

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Belediye Grup Başkanvekilimiz Tülay Ömercioğlu’na saldırgan, faşizan, anti demokrat, baskıcı bir tutum sergileyerek hakarete varan söylemlerde bulunmuştur. Barışın kenti Çanakkale’de düşünce özgürlüğünü dilinden düşürmeyen Belediye Başkanı, çelişkili tutumlar sergilemiştir. Senden olana şefkat, olmayana şiddet mi uyguluyorsunuz? Sizi samimi ve güvenilir bulmuyoruz. Bu şehre yakışmıyorsunuz. Öfke kontrolünü kaybeden CHP’li değil de Ak Partili bir isim olsaydı tepkiler yine aynı mı olacaktı? Bir kısım kadın hakları savunucuları, kadın dayanışma örgüt ve dernekleri, hakarete ve şiddete maruz kalan kadın değilmiş gibi bir erkeği savundular. Tüm kadın haklarını savunan STK’ları göreve çağırıp, haksızlığa uğrayan her kadına tarafsızca sahip çıkmalarını istiyoruz.”

AÇIKLAMANIN ARDINDAN AŞURE İKRAMI

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan ayrıca konuşması esnasında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde tüm kadınlar için yayınladığı mesajı okuyarak, Başkan Gökhan’ın bu mesajın içeriği ile uzaktan yakından ilişkili olmadığını ve bir daha böyle bir mesaj göndermemesi gerektiğini dile getirdi. Aydoğan ayrıca, ilerleyen günlerde Başkan Gökhan’a bir hediye göndereceklerini ve kendilerini makamında ziyaret etmek için talepte bulunacaklarını belirtti. Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık, açıklamanın ardından ‘Kadına şiddete hayır’ sloganları ile İskele Meydanına yürüdü. Burada pankartlar açarak Belediye Meclisinde yaşanan tartışmaya dikkat çekmek isteyen kalabalık ardından Tülay Ömercioğlu ve Saime Aydoğan tarafından dağıtılan aşure için sıraya girdi. Aşure ikramından sonra kalabalık olaysız bir şekilde İskele Meydanından ayrıldı. Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech