Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hak sahiplerine anahtar teslimi

Kentsel Yenileme Projesi kapsamında

Kentsel Yenileme Projesi kapsamında Güvenevler Sitesi hak sahiplerine anahtar teslim töreni gerçekleştirildi. Çanakkale Belediyesi ile Kale Bayar arasındaki protokol sonrasında sıfırdan yapılan daireler sahiplerine teslim edildi.

Çanakkale’nin Esenler Mahallesinde yer alan Güvenevler Sitesi sakinleri Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katılımıyla yeni evlerinin anahtarlarını gerçekleştirilen törenle teslim aldı. Esenler Mahallesi 60 metrelik yol üzerinde yer alan evlerin anahtar teslim törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kale Bayar İnşaatın sahibi Mustafa Bayar, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, mahalle Muhtarları ve hak sahipleri katıldı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada: “Bu alanda Güvenevleri Sitesi vardı. Gökçeada depreminde 2014 senesinde ağır hasar gördü ve yıkım kararı çıktı. Buradaki insanlar dar gelirli olduğu için para verip sıfırdan yaptırmak şansları zaten azdı. Bunun üzerine Mustafa Bayar müteahhit arkadaşımız ön ayak oldu. 60 bin TL katkı payı almak kaydı ile talip oldu. Çanakkale Belediyesinin de burada bir yeri vardı. O yerimizi de bu proje içine kattık. Bizde bunun karşısında 7 adet daire aldık. Burada yaşayan herkes burada kaldı. İnsanların evlerine kavuşması bizi mutlu etti” dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın konuşmasından sonra Kale Bayar İnşaat’ın sahibi Mustafa Bayar açıklamalarda bulundu. Bayar, “Gökçeada depreminde zarar gören Güvenevler Sitesinin yıkım kararı çıktı. Bizde bu projeye talip olduk. Belediyeyle ortak kararlarla nihayet 15 ay zaman içerisinde 48 sakinin evi yenilendi. Belediyeye de arsa tahsisinden dolayı 7 adet daire hakkı doğdu” dedi.

Hak sahiplerinden B Blok 17 Numaralı daire sahibine Çanakkale Belediye Başkanı tarafından dairesinin anahtarı verildi. Ardından Çanakkale Belediyesine verilen 7 dairenin anahtarları Kale Bayar İnşaat sahibi Mustafa Bayar tarafından Başkan Gökhan’a takdim edildi. Program pilav, yoğurt ve aşure ikramının ardından sona erdi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech