Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilerden ulaşıma pratik çözüm

Çanakkale Esenler Mahallesi’nde bulunan

Çanakkale Esenler Mahallesi’nde bulunan Cevatpaşa Ortaokulu öğrencileri, kent içi ulaşımda pratik ve doğal yolu buldu. Okul bahçesindeki bisiklet park alanının tıklım tıklım dolu olması vatandaşın takdirini topladı.

Bisiklet kullanımının yüksek olduğu kentimizde sokaklarda bir çok bisiklete binen vatandaş görmek mümkün. Spor amacıyla bisiklete binende sağlık açısından binende görmenin mümkün olduğu kentte, öğrencilerde ulaşım ihtiyaçlarını bisikletle karşılıyor.

“MİNİKLERDEN BÜYÜKLERE BİSİKLET DERSİ”

Esenler Mahallesindeki Cevatpaşa Ortaokulu’nun bahçesinde bisiklet otoparkı var. Bisikletiyle okula gelen öğrencilerin bisikletlerini park ettikleri yerdeki görüntü, Avrupa ülkelerindeki manzarayı aratmadı. Şehirde yollar üzerine çizilen bisiklet yollarının da kullanımda olumlu etkisi olduğu gözlemlenirken, Merkez’de arazi yapısının düz olması da bisiklet kullanma alışkanlıklarını etkileyen faktörler arasında. Şehir içerisinde trafik yoğunluğu ve sıkışıklığına inat bisikletleriyle okula ulaşan minikler adeta büyüklere ders veriyor. Çözülemez gibi görünen trafik sorununu en azından okullarının olduğu bölgede çözen minikler kent içerisinde de trafik sorunun çözülebilir olduğunu gözler önüne serdiler.

Bisiklet kullanımının bir hayli fazla olduğu okulda öğrencilerin okula bisikletle gelmeleri de okul yönetimince takdir ediliyor. Okul yönetimi okula gelen öğrencilerin bisikletlerini park edebilmeleri için park bölgesini oluşturup, yönetimin bisikletlerin yerleştirildiği demir düzeneği okul bahçesine fazla sayıda yerleştirdiği görüldü.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech