Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokak hayvanları yararına sergi

4 Ekim Hayvanları Koruma

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Çanakkale Hayvanseverler Derneği (ÇAHAYSEV), “Esas olan yaşamı paylaşmak değil midir?” diye sordu.

“İnsanlar ve hayvanlar olarak birlikte yaşıyoruz yeryüzünde… Yeryüzü de yaşıyor, kendi bünyesinde. Esas olan yaşam değil midir? Esas olan yaşamı paylaşmak değil midir? Yaşıyor musun? Onlar da yaşıyorlar.” diyen Çanakkale Hayvanseverler Derneği (ÇAHAYSEV), 6 Ekim’de sokak hayvanlarının yararına bir sergi gerçekleştirilecek.

Sokakta yaşayan, kimsesiz hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve yaşam haklarının savunulması amacıyla 2014 yılında kurulan ÇAHAYSEV, Hayvan Hakları Haftası kapsamında, duyarlı sanatçıların katkılarıyla 6 Ekim Cuma günü Mahal Sanat’ın ev sahipliğinde “Dostlara” isimli bir sergi düzenleyecek.

GELİRİ SOKAK HAYVANLARINA

21 sanatçı resim, seramik, fotoğraf gibi farklı tekniklerde üretilmiş eserlerini, farkındalık yaratmak ve hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi yönündeki çalışmalara katkı sağlamak için bu sergiye bağışladı. Eserlerden elde edilecek gelir, kimsesiz sokak hayvanlarının tedavi ve bakım masrafları için kullanılacak.

Yaşam hakkı tanımına tüm canlıların dahil edilmesi, doğanın bir parçası olarak tüm canlıların ortak yaşam koşullarının yeniden tanımlanması ilkelerine vurgu yapan ÇAHAYSEV, bütün sanatseverleri ve hayvan dostlarını “Dostlara” sergisine davet ediyor, Katılımcı sanatçılar, duyarlı kimliklerini bir kez daha ortaya koyarak tüm canlıların yaşam hakkı mücadelesine destek verirken, toplumu da sanatın birleştirici ve uyarıcı diliyle buluşturmuş oluyor.

Sanatçılar: Berna Batur, Canan Atalay Aktuğ, Dilek Vural, Erdal Sezer, Ezgi Yemenicioğlu Negir, Fulya Boztepe, Galip Acar, Hakan Kumuk, Hale Gökhan, İhsan Doğrusöz, Levent Çelikel, Mehmet Erim, Melike Doğan, Şeref Doğan, Şeyma Özkan Bil, Şule Günal, Tuğçe Özçelik, Tuncay Alpı, Umut Germeç, Vahid Navruzov, Yeliz Saydan.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech